Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/80121/amd-procesoriai-su-windows-11-kencia-nuo-tris-kartus-isaugusio-l3-atminties-atsako/spausdinti/

AMD procesoriai su „Windows 11“ kenčia nuo tris kartus išaugusio L3 atminties atsako

Publikuota: 2021-10-09 13:18
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

AMD praneša apie tam tikras problemas jų procesorius naudojant su „Windows 11“ operacine sistema. Pastebėta, kad su „Windows 11“ oficialiai suderinami procesoriai turi net tris kartus išaugusį L3 atminties atsako laiką. Dėl to dauguma aplikacijų veikia 3-5 % lėčiau, o labiausiai nuo sulėtėjusios L3 atminties nukenčia e. sporto žaidimai. Kadrų kiekis juose gali sumažėti 10-15 %. „Microsoft“ jau dirba prie atnaujinimo, kad išspręstų šią problemą. Jo tikimasi dar šį mėnesį.

AMD procesoriai su „Windows 11“ kenčia nuo tris kartus išaugusio L3 atminties atsako

Pastebėta ir dar viena problema. „Windows 11“ bendrauja su procesoriumi ir žino, kurie branduoliai yra greičiausi. Jei pasitaiko lengva užduotis, būtent šiems branduoliams ji ir skiriama. Geriausi procesoriaus branduoliai gali pasiekti didžiausią dažnį, dėl to darbą atlieką šiek tiek greičiau. Paaiškėjo, kad ir ši funkcija veikia netinkamai. Dėl to aplikacijos, kurios priklauso nuo vieno ar dviejų greitų branduolių gali veikti šiek tiek lėčiau nei turėtų. Šios problemos pataisymas irgi pasirodys šį mėnesį.

AMD procesoriai su „Windows 11“ kenčia nuo tris kartus išaugusio L3 atminties atsako
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!