Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/79810/discord-lieka-be-muzikos-youtube-blokuoja-itin-populiaru-iranki-tai-palies-milijonus/spausdinti/

„Discord“ lieka be muzikos: „YouTube“ blokuoja itin populiarų įrankį, tai palies milijonus

Publikuota: 2021-09-17 13:15
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„YouTube“ pastaruoju metu kovoja prieš „Discord“ muzikos robotus (angl. bot). Tiems, kurie nežino, ši technologija leidžia vartotojams leisti muziką iš „YouTube“ tiesiai „Discord“ serveriuose. Remiantis autorių teisių pažeidimais, „Google“ prieš porą savaičių pirmą kartą išjungė „Groovy“ robotą, o dabar panašias sankcijas taiko ir kitam robotui – jau kuris tai laikas „Rythm“ nepasiekiamas.

„Discord“ lieka be muzikos: „YouTube“ blokuoja itin populiarų įrankį, tai palies milijonus

Verta pastebėti, kad „Rythm“ yra labai populiarus muzikos robotas, įdiegtas daugiau nei 20 milijonų „Discord“ serverių ir juo naudojosi daugiau nei 560 milijonų žmonių. Yoavas Zimetas, šio roboto kūrėjas, teigė, kad šių paslaugų užtikrinimui yra naudojama daugiau nei 4 TB operatyviosios (RAM) ir 1000 CPU branduolių. „Google“ paslaugų nutraukimo laiške teigiama, kad „Rythm“ turėtų būti išjungtas per septynias dienas. Taip pat šį sprendimą programinės įrangos kūrėjai gali skųsti.

Šio roboto išjungimas turės įtakos ne tik 560 milijonų galutinių vartotojų, besiklausančių „YouTube“ plaftomoje esančios muzikos, bet ir roboto kūrėjai, dirbantys pilnais etatais šiame projekte. Savo pareiškime portalui „The Verge“ kūrėjas Yoav toliau teigė:

„Vienaip ar kitaip žinojome, kad laikui bėgant tai ir turėjo įvykti, tad prieš daugiau nei metus pradėjome dirbti prie naujų projektų. „Groovy“ kūrėjai, gavę pranešimą parodė, kad panašus likimas nutiks ir kitiems.

Manau, kad dabar, kuomet ir mes buvome oficialiai įspėti, visos muzikos bot‘ai gaus panašius pranešimus per kelias ateinančias savaites, ir aš tvirtai tikiu, kad visi jie bus uždaryti. Kadangi žmogui, kuris buvo labai ankstyvas „Discord“ vartotojas, sunku įsivaizduoti „Discord“ be muzikos robotų. Šie tapo šios puikios patirties raktu bei atnešė tiek daug linksmų akimirkų bei puikaus įtraukimo į bendruomenę. Tai išties liūdna eros pabaiga visiems „Discord“ platformoje esantiems vartotojams.“

Oficialioje svetainėje pastebimos tokios pat niūrios nuotaikos, visgi, įdomu tai, kad vyksta darbas dėl „kažko naujo muzikos erdvėje, kuri sukels revoliuciją, kaip mes visi klausomės muzikos“. Taigi „Rythm“ kūrėjų komanda patarė vartotojams dar palaikyti robotą įdiegtą savo „Discord“ serveriuose. Tačiau dar reikėtų išsiaiškinti, ką kūrėjai yra sumąstę, žinoma, nepamirštant ir „YouTube“ autorių teisių apribojimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!