Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/79738/sony-turi-blogu-naujienu-playstation-konsoliu-savininkams-uz-zaidimu-versiju-atnaujinimus-teks-susimoketi/spausdinti/

„Sony“ turi blogų naujienų „PlayStation“ konsolių savininkams: už žaidimų versijų atnaujinimus teks susimokėti

Publikuota: 2021-09-11 15:31
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Prabėgus beveik metams po „PlayStation 5“ pasirodymo dauguma žaidimų yra kuriami tiek senos, tiek ir naujos kartos konsolėms, o nemažai studijų leidžia be vargo ir nemokamai iš senos atsinaujinti į „PS5“ versiją. Todėl „PS4“ savininkai, kurie vis dar negali įsigyti naujosios konsolės, tačiau ateityje planuoja tai padaryti, nėra atbaidomi nuo žaidimų pirkimo, bet dabar panašu, kad ši galimybė greičiausiai liks praeityje.

„Sony“ turi blogų naujienų „PlayStation“ konsolių savininkams: už žaidimų versijų atnaujinimus teks susimokėti

Praėjusią savaitę „Sony“ pranešė, kad kitais metais planuojamo konsolės flagmano „Horizon: Forbidden West“ „PS4“ versijos pasikeitimas į „PS5“ kainuos papildomus 10 dolerių/eurų. Šis sprendimas labai nepatiko fanams, kurie jau kaip ir yra pripratę prie nemokamų atnaujinimų ir išklausiusi kritiką įmonė šį sprendimą atšaukė. Žodžiu, pastarąjį žaidimą atsinaujinti bus galima nemokamai, tačiau su ateities projektais iškilo klausimas.

„PlayStation“ prezidentas Jim Ryan teigia, kad ateityje jų kuriami žaidimai bus iš „PS4“ į „PS5“ bus atnaujinami tik už 10 dolerių mokestį. Jis pabrėžė, kad dvejiems būsimiems „PS“ ekskliuzyvams, tai yra „God of War“ ir „Gran Turismo 7“ jis jau bus taikomas. Tiesa, ne „Sony“ kurtiems žaidimams tai nebus taikoma, nes pasak jo, studijos galės atnaujinti žaidimus nemokamai, jeigu to tik norės. Šis sprendimas tikrai neturėjo būti žinia lyg iš giedro dangaus, dar prieš „Horizon: Forbiden West“ situaciją, nes pavyzdžiui, „Ghost of Tsushima“ nepasiūlė nemokamo atnaujinimo. Norint oficialiai atsinaujinti iš „PS4“ į „PS5“ versiją reikia pirkti „Director‘s Cut“, kurios kaina internetinėje parduotuvėje prasideda nuo 30 dolerių.

Kita vertus, „Ghost of Tsushima: Director‘s Cut“ buvo labiau kaip papildinys, o „Horizon: Forbiden West“ ir kitų būsimų „Sony“ ekskliuzyvų „PS5“ versijos bus viso labo tik grafiniai atnaujinimai ir galbūt kai kurie iš jų kažką pademonstruos iš „DualSense“ pulto pusės. Ar visa tai yra verta papildomo mokesčio, čia jau spręsti patiems pirkėjams, nes panašu, kad „PlayStation“ yra jau apsisprendę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!