Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/79664/programisiai-surado-buda-kaip-virusus-slepti-vaizdo-ploksciu-atmintyje/spausdinti/

Programišiai surado būdą kaip virusus slėpti vaizdo plokščių atmintyje

Publikuota: 2021-09-07 07:11
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Panašu, kad ateityje pasirodys naujo tipo virusai, kurie bus talpinami į vaizdo plokščių atmintį. Taip daroma dėl to, nes antivirusinės programos virusų ieško tik procesoriui pavaldžioje atmintyje, o vaizdo plokščių atmintis nėra tikrinama. Nauja virusų technologija naudoja OpenCL 2.0 API ir veikia tik su „Windows“ operacinėmis sistemomis. Kitos operacinės sistemos kenkėjišku kodu dar negali būti paveiktos.

Programišiai surado būdą kaip virusus slėpti vaizdo plokščių atmintyje

Programišius patvirtino, kad naujas kodas buvo išbandytas su UHD 620/630 integruota grafika ir su „RX 5700“ bei „GTX 740M“ ir „GTX 1650“ diskrečiomis vaizdo plokštėmis. Tikėtina, kad kenkėjiškas kodas veikia su visomis vaizdo plokštėmis, kurios suderinamos su OpenCL 2.0. Iš tiesų virusai iš vaizdo plokščių atminties nėra visiškai nauja tema. Dar 2015 metais buvo pademonstruota, kad galima išnaudoti grafikos atmintį kenkėjiškiems tikslams, bet dabar atskleistas metodas yra visiškai naujas.

Tyrėjai iš „VX-Underground“ žada pademonstruoti viruso veikimą iš vaizdo plokščių atminties naudojant OpenCL 2.0 labai greitai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!