Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/79641/paaiskejo-windows-11-isleidimo-data-taciau-tai-patiks-ne-visiems/spausdinti/

Paaiškėjo „Windows 11“ išleidimo data, tačiau tai patiks ne visiems

Publikuota: 2021-09-04 11:16
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Birželio mėnesį, JAV milžinė „Microsoft“, pademonstravo naująją „Windows“ operacinės sistemos versiją. Ir nors praėjo jau daugiau nei du mėnesiai po oficialaus pristatymo, „Windows 11“ šiuo metu yra prieinama tik „Windows Insiders“ programos dalyviams, o oficiali išleidimo data išlieka nežinoma. Bent jau taip buvo iki šiol.

Paaiškėjo „Windows 11“ išleidimo data, tačiau tai patiks ne visiems

Po daugiau nei kelis mėnesius trukusių testavimų, pagaliau tampo aišku kada „Windows 11“ pasieks daugelį vartotojų. Oficialiame kompanijos pranešime skelbiama, jog naujoji operacinės sistemos versija į naujus ir jau išleistus kompiuterius atkeliaus nuo spalio 5 dienos. Ir nors tai yra puikios naujienos daugeliui, tačiau kai kuriems teks ir nusivilti.

Visų pirma, „Windows 11“ pasieks ne visus „Microsoft“ sukurtos operacinės sistemos vartotojus iškart. Kaip įprasta išmaniųjų telefonų pasaulyje, vienas didžiausių dešimtmečio atnaujinimų kompiuterius pasieks palaipsniui. Tai reiškia, kad naujinys bus siūlomas tam tikrai vartotojų daliai, kol galiausiai jį gaus daugelis. Tačiau yra ir dar viena naujiena, kuri susijusi su vienu didžiausiu „Windows“ pasikeitimu.

Pranešama, kad nuo spalio 5 dienos pasirodanti „Windows 11“ operacinės sistemos versija dar neturės „Android“ programėlių palaikymo, kaip buvo skelbiama anksčiau. Bent jau kol kas apie tai daugiau informacijos nėra pateikiama, tačiau labai tikėtina, kad toks funkcionalumas „Windows“ naudotojus pasieks kiek vėliau.

Kaip ir buvo tikėtasi, „Windows 11“ atnaujinimas bus nemokamas tiems, kurie naudojasi „Windows 10“ operacinės sistemos versija. Kaip ir įprasta, nuo spalio 5 dienos jį bus galima rasti „Windows“ atnaujinimų centru. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad „Microsoft“ yra išleidusi specialią programėlę, kuri leidžia patikrinti ar Jūsų kompiuteris atitinka reikalavimus, reikalingus naująjai platformos versijai įdiegti.

Negana to, „Microsoft“ paskelbė ir naujus nešiojamus kompiuterius, kurie netrukus pasirodys rinkoje bei pirkėjus pasieks su naująja operacinės sistemos versija. Tarp jų patenka tokie produktai kaip „Acer Swift X“, „Asus Zenbook Flip 13“ ar „Dell Alienware X“, o taip pat ir daugelis kitų naujienų, kurios pasirodys metų pabaigoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!