Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/79529/intel-i-savo-grafikos-tvarkykles-integruos-spartinimo-iranki/spausdinti/

„Intel“ į savo grafikos tvarkykles integruos spartinimo įrankį

Publikuota: 2021-08-26 16:18
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ viceprezidentas, Roger Chandler, užsiminė apie keletą įdomių detalių susijusių su būsimos ARC vaizdo plokštėmis. Panašu, kad oficialiose grafikos tvarkyklėse bus integruotas įrankis skirtas vaizdo plokščių spartinimui. Tad „Intel“ eina tuo pačiu keliu kaip ir AMD. Pastaroji kompanija irgi turi spartinimo įrankį „Radeon“ tvarkyklėse. Kol kas neaišku kiek nustatymų mums suteiks „Intel“. Būsimose tvarkyklėse taip pat bus integruotas video kodavimas leidžiantis įrašyti ir užfiksuoti ekrano vaizdus. Ir tam nereikės papildomos programos.

„Intel“ į savo grafikos tvarkykles integruos spartinimo įrankį

Roger Chandler dar patvirtino, kad ARC vaizdo plokštės palaiko „DirectX12 Ultimate“. Tai reiškia, kad bus palaikomi Ray Tracing efektai, o dar ir Variable Rate Shading ir Mesh Shading technologijos. „Intel“ dar kartą patvirtino, kad pirmoji ARC vaizdo plokščių karta, kurios kodinis pavadinimas yra „Alchemist“, bus išleidžiama 2022 metų pirmame ketvirtyje. Kol kas nėra aišku ar ARC iš karto debiutuos visuose segmentuose ar pirmiausia pasirodys kaip nešiojamų kompiuterių grafika, o gal kartu bus išleidžiamos ir staliniams kompiuteriams skirtos vaizdo plokštės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!