Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/79075/fujitsu-bandys-uzkariauti-indijos-rinka-pristate-itin-lengva-nesiojama-kompiuteri/spausdinti/

„Fujitsu“ bandys užkariauti Indijos rinką: pristatė itin lengvą nešiojamą kompiuterį

Publikuota: 2021-07-23 17:29
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ina Jonaitienė
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Indijos rinka tampa vis patrauklesnė daugeliui technologijų kompanijų. Naujų žaidėjų pastebima ne tik telefonų sektoriuje, bet ir kompiuterių. Japonijos bendrovė „Fujitsu“ paskelbė du naujus modelius Indijos rinkai, kuriais siekiama patenkinti augančią nešiojamųjų kompiuterių paklausą. Naujieji „Fujitsu UH-X Convertible 2 in 1“ ir „Fujitsu Thin & Light“ įrenginiai siūlo puikų baterijos tarnavimo laiką, o taip pat ir dėmesio vertas specifikacijas. Pažvelkime į šių kompiuterių specifikacijas, šiek tiek vėliau aptarsime ir kainas.

„Fujitsu“ bandys užkariauti Indijos rinką: pristatė itin lengvą nešiojamą kompiuterį

Ar galite įsivaizduoti, „Fujitsu UH-X Convertible 2 in 1“ yra lankstus, jį galima naudoti net kaip planšetinį kompiuterį! Įmonė tvirtina, kad šis modelis yra vienas lengviausių kompiuterių šalyje, sveria tik 997 gramus. Bendrovė taip pat tvirtina, kad buvo atlikti įvairūs mechanizmai ir patvarumo bandymai tvirtumui palaikyti. Įrenginys aprūpintas „Intel Core i7“ procesoriumi bei „Intel Xe Graphics“ vaizdo plokšte. 13,3 colių FHD ekranas yra ryškių spalvų, turi „Full HD“ apsaugą nuo apakinimo. Nešiojamas kompiuteris turi 50 Wh bateriją, kuri, įmonės teigimu, gali tarnauti iki 11-os valandų.

„Fujitsu Thin & Light“ modelis yra labai panašus į minėtą aukščiau modelį. Turi 13,3 colių „Full HD“ ekraną, yra aprūpintas tuo pačiu procesoriumi, ta pačia vaizdo plokšte. Įrenginys naudoja „Windows 10 Home“ operacinę sistemą. Šis kompiuteris taip pat yra lengvas, sveria tik 878 gramus. Modelis pasižymi tokiu pačiu baterijos laiko tarnavimu – 11 val.

Iš tiesų verta paminėti, kad abiejuose modeliuose galite pasiekti 16 GB operatyviosios LPDDR4X atminties bei 1 TB SSD PCIe jungties diską. Kitose naujųjų „Fujitsu“ nešiojamųjų kompiuterių funkcijose taip pat puikuojasi ir „Wi-Fi 6“, apšviesta klaviatūra, stereofoniniai garsiakalbiai, pirštų atspaudų jutiklis ir dar daugiau. Pakartosime, kad abu modelius galima sukonfigūruoti su „Intel Core i7-1165G7“ arba „Core i5-1135G7“ procesoriumi, poruotu su integruota „Intel Iris Xe Graphics“ vaizdo plokšte.

Nešiojamus kompiuterius bus galima įsigyti per „Amazon“ nuo liepos 26 dienos iškart per „Amazon Prime Day“ išpardavimą. „Fujitsu UH-X Convertible 2 in 1“ kainos prasideda nuo 990 eurų, o „Fujitsu Thin & Light“ nuo 920 eurų. Ar šie kompiuteriai pasirodys kituose regionuose – kol kas nėra žinoma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!