Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/78640/word-excel-ir-powerpoint-pasikeis-atkeliauja-didziausias-desimtmecio-atnaujinimas/spausdinti/

„Word“, „Excel“ ir „PowerPoint“ pasikeis: atkeliauja didžiausias dešimtmečio atnaujinimas

Publikuota: 2021-06-21 17:19
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Word“, „Excel“, „PowerPoint“, „Teams“, „OneNote“ ir „Outlook“ yra tos programos, be kurių daugelis neįsivaizduojame savo darbo jau ne vieną dešimtmetį. Karantino laikotarpiu visos šios aplikacijos tapo dar svarbesnės, nei bet kada anksčiau, o naujas darbo režimas atskleidė visas „Office“ paketo sritis, kuriose jis galėtų patobulėti. Panašu, kad „Microsoft“ į tai nepažiūrėjo pro pirštus ir ruošia vieną didžiausių šio dešimtmečio „Office“ paketo atnaujinimų.

„Word“, „Excel“ ir „PowerPoint“ pasikeis: atkeliauja didžiausias dešimtmečio atnaujinimas

„Microsoft“ programuotojai jau pradėjo vystyti „Fluid Office“ internetinę platformą, kurį tradicinį biuro programų rinkinį pavers kur kas galingesniu įrankiu, nutaikytu į komandinį darbą dirbant nuotoliniu būdu. Skelbiama, kad pirmieji šios vizijos interaktyvūs blokai jau pasiekė „Teams“, „OneNote“, „Outlook“ ir „Whiteboard“.

Na, tai ką tokio įspūdingo suteiks šis atnaujinimas? Skelbiama, kad vietoje lentelių, grafikų ir sąrašų, kurie yra statiški ir priskirti tik vienam dokumentui atsiras specialūs „Fluid“ komponentai, kurie leis dirbti su dokumentais nepaliekant susirašinėjimo ar elektroninio pašto dėžutės lango. Pavyzdžiui, galėsite su bendradarbiais ar bendramoksliais kurti įvairialypį dokumentą toje pačioje aplinkoje, neatidarinėdami skirtingų aplikacijų.

Pasak šią informaciją atskleidusio šaltinio, „Fluid“ atnaujinimas bus didžiausias per šį dešimtmetį. Dar pernai pristatytas „Fluid“ konceptas atrodo išties daug žadančiai, tačiau kyla klausimas, ar tikrai pavyks taip paprastai transformuoti šias, rodos, žmonėms į kraują įaugusias programas ir pripratinti vartotojus dirbti visiškai nauju būdu.

„Fluid“ komponentai pirmiausia turėtų pasiekti „Whiteboard“ programą, kadangi jau ilgą laiką laikoma patogiausiu kolaboracijos įrankiu. Atnaujinimas šią programą turėtų pasiekti jau dar šią vasarą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!