Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/78397/playstation-keicia-krypti-dalis-planuotu-ps5-zaidimu-veiks-ir-senoje-konsoleje/spausdinti/

„PlayStation“ keičia kryptį: dalis planuotų „PS5“ žaidimų veiks ir senoje konsolėje

Publikuota: 2021-06-05 15:29
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pasipylė nemažai naujienų, susijusių su „PlayStation“ ateities planais, o „Sony“ žaidimų divizijos vadovas Hermen Hulst pasidalino informacija apie didžiausius jų planuojamus projektus šias ir ateinančiais metais. Pirmiausia, „God of War“ tęsinys yra nukeliamas į 2022-uosius bei buvo užtikrinta, kad „Horizon: Forbiden West“ pasirodys planuojamu laiku, tačiau buvo pateikta informacija ir apie kitus išskirtinius „PlayStation“ žaidimus ir ateities planus jiems.

„PlayStation“ keičia kryptį: dalis planuotų „PS5“ žaidimų veiks ir senoje konsolėje

Vienas iš jų, tai yra naujoji populiarios lenktynių franšizės „Gran Turismo“ dalis, kuri kaip teigia H. Hulst vis dėl to bus prieinama ir „PlayStation4“ savininkams. Dar pernai buvo nuspręsta šį projektą išskirtinai kurti jau „PlayStation5“ konsolei, tačiau paskutiniai pusę metų gerokai pakoregavo planus. Pats Hulst teigia, kad negalima subūrus daugiau nei 110-ies milijonų žaidėjų bendruomenę, paprasčiausiai pabėgti nuo jų. Tačiau tai nereiškia, kad visi „Sony“ ekskliuzyvai bus prieinami abiejų kartų konsolėse, nes jau dabar yra išleisti „Demon‘s Souls“ ir „Returnal“, o dar kitą savaitę pasirodys „Ratchet & Clank: Rift Apart“.

Grįžtant prie „Gran Turismo 7“, tai apie patį žaidimą šiais metais informacijos tikrai nebuvo daug. Dar metų pradžioje „PlayStation“ CEO Jim Ryan pranešė, kad jo kūrimo procesas buvo smarkiai paveiktas „Covid-19“, tačiau apie galimą išleidimo datą daugiau informacijos taip ir nepateikė. Studija „Polypfony Digital“ dar pernai užsiminė, kad lenktynių simuliatorius pasižymės žaibiškais užsikrovimo greičiais bei palaikys stabilius 60 kadrų per sekundę su 4K raiška.

Toliau H. Hulst pasakojo apie kitų „PlayStation“ studijų kuriamus vieno asmens žaidimus bei jau dabar kuriamą jų kiekį, tai yra daugiau nei 25-is. Tiesa, iš jų pristatyti yra vos keletas, o daugelis tikriausiai yra dar tik pradinėje kūrimo stadijoje. Trumpai tariant, šiuo metu „Sony“ turi užtektinai darbo su „Gran Turismo 7“ ir dar aktyviai stumia į priekį projektus, kurie yra skirti ne tik „PS5“, bet ir „PS4“ konsolei.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!