Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77941/samsung-isleido-pigu-nesiojamaji-kompiuteri/spausdinti/

„Samsung“ išleido pigų nešiojamąjį kompiuterį

Publikuota: 2021-05-02 19:38
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Dainius Martinkus
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Samsung“ vis nenuilsdama pristato įrenginius vieną po kito. Metų pradžioje sulaukėme flagmanų „Galaxy S21“ trijulės, po to netrukus buvo pristatyta stipriai atnaujinta „Galaxy A“ įrenginių serija. O dabar „Samsung“ pademosntravo keturis naujus nešiojamus kompiuteris ir dar vieną nešiojamą kompiuterį su „ARM“ architechtūros procesoriumi. Panašu, kad „Samsung“ taikosi atsirėžti savo rinkos dalį ir kompiuterių pasaulyje.

„Samsung“ išleido pigų nešiojamąjį kompiuterį

Naujai pristatytas „Samsung Galaxy Book Go“ yra biudžetinės/vidutinės klasės nešiojamas kompiuteris, kuriame įmontuotas 8 nm „Qualcomm Snapdragon 7c“ procesorius, bei veikia speciali „Windows 10“ versija, pritaikyta „ARM“ tipo procesoriams. Kalbant apie specifikacijas, „Samsung“ kompiuteris neturės jokio aušintuvo todėl bus labai plonas ir lengvas. Jis bus komplektuojamas su 14“ colio LCD ekranu, kurio raiška sieks FHD rezoliuciją. Deja, ekranas nebus jautrus lietimui. Nešiojamasis kompiuteris veiks su 4 GB RAM atminties bei turės 128 GB vidinės atminties SSD kaupiklį. Šios specifikacijos nedžiugina, panašu, kad šis kompiuteris bus labiau skirtas naršyti internete ar žiūrėti filmus. Reikėtų paminėti, kad „Samsung Galaxy Book Go“ turės integruotą 4G (LTE) modemą.

Nors „Samsung“ atsisakė lietimui jautraus ekrano, siekiant sumažinti kompiuterio kainą, tačiau įrenginys palaikys karinį „MIl-810G“ atsparumo standartą ir galės atlaikyti kritimą net iš 1,2 m aukščio bei nebijos dulkių. Pats įrenginys viso labo svers tik 1,39 kg. Taip pat „Galaxy Book Go“ turės dvi USB-C jungtis, vieną USB A tipo jungtį, 3.5 mm ausinių jungtį, microSD kotelių skaitytuvą be SIM kortelės lizdą. „Samsung“ kurdama šį mažylį pasirūpino, kad prijungti išorinius prietaisus ar USB raktus nekiltų problemų. „ARM“ tipo procesoriai pasižymi mažu energijos suvartojimu, tad „Galaxy Book Go“ turėtų atlaikyti 8-10 valandų maratoną, dėka 42,3 Wh talpos baterijos.

Yra tik viena problema. „Windows 10“ versija, pritaikyta veikti su ARM tipo procesoriais, turi daug apribojimų dėl programinės įrangos - joje veikia vos kelios plačiau naudojamos programos. Tuo metu naujasis „Apple M1“ lustas, kuris irgi yra ARM tipo, neturi problemų su programinės įrangos palaikymu ir yra ypač giriamas dėl greito vaizdų apdorojimo (angl. Rendering).

Kaip ten bebūtų, „Samsung Galaxy Book Go“ dar nėra pasirodęs prekyboje ir nežinia kada pasirodys. Planuojama, kad pirma nešiojamasis PC pasirodys Vokietijoje ir jo kaina sieks apie 375 eurus, o JAV rinkai skirta versija kainuos apie 290 eurų, bet neturės 4G (LTE) modemo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!