Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77718/pagaliau-isspresta-labiausiai-erzinusi-playstation-5-problema-taciau-yra-vienas-bet/spausdinti/

Pagaliau išspręsta labiausiai erzinusi „PlayStation 5“ problema: tačiau yra vienas „bet“

Publikuota: 2021-04-15 09:13
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Ilgai laukta diena jau beveik čia, nes panašu, kad greitu metu bus išspręsta viena iš didžiausių „PlayStation 5“ problemų – žaidimų talpinimas išoriniuose diskuose ar laikmenose. Šiuo metu viską, ką nori žaisti vartotojai yra priversti laikyti sparčiame, bet net 850 gigabaitų nesiekiančiame „NvME SSD“ diske, o realiai reikia sutilpti į 667 GB.. Savaime suprantama, kad tai tikrai nėra daug, o ir patys „Sony“ vis dar nebuvo pateikę net paprasčiausio sprendimo kaip padidinti konsolės talpą. Konsolės sulauks atnaujinimo, kuris leis išsaugoti žaidimus ir išorinėse talpyklose.

Pagaliau išspręsta labiausiai erzinusi „PlayStation 5“ problema: tačiau yra vienas „bet“

Tačiau čia nėra viskas taip gražu kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, nes teoriškai po atnaujinimo bus galima išsaugoti žaidimų duomenis išoriniame diske, tačiau čia yra vienas didžiulis, „bet“. Visus žaidimus bus galima saugoti išoriniame diske, bet norint jais naudotis reikės juos perkelti atgal į vidinį „SSD“. Atsisiųsti žaidimų į „USB“ atmintinę taip pat nebus galima. Trumpai tariant, šis sprendimas greičiausiai bus aktualus tiems, kurie turi lėtesnį interneto ryšį.

Šis atnaujinimas tik tuo neapsiribos, žemiau pateikiame bendrą svarbių pasikeitimų sąrašą:

  • Žaidimų išsaugojimas išoriniuose diskuose per „USB“ jungtį;
  • „Share Play“ funkcijos veikimas tarp „PS4“ ir „PS5“ konsolių;
  • Žaidimo pokalbio arba chat‘o išjungimas ir kitų žaidėjų nutildymas;
  • Išankstinis žaidimų atnaujinimų atsisiuntimas;
  • Galimybė lengviau susiorganizuoti žaidimų biblioteką;
  • Vaizdo priartinimas.

Tai yra pirmasis didesnis „PlayStation 5“ programinės įrangos atnaujinimas. Savaime suprantama, kad daugelis nori prisijungti išorinius „SSD“ diskus ir naudoti juos nuolatos, bet pačiame „PlayStation“ blog‘e vis dar yra pabrėžiama, kad ateityje „PS5“ konsolės visiškai palaikys „M.2“ diskus, tačiau dabar to padaryti vis dar nėra galima.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!