Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77547/facebook-is-esmes-keicia-komentaru-sistema/spausdinti/

„Facebook“ iš esmės keičia komentarų sistemą

Publikuota: 2021-04-02 17:34
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Dainius Martinkus
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Facebook“ vis daugiau dėmesio skiria vartotojų privatumui bei suteikia daugiau kontrolės valdyti savo įkeltą turinį. Jau kurį laiką socialinio tinklo nariams buvo leidžiama pasirinkti, kas gali matyti jūsų turinį, o nuo dabar turėsime dar daugiau galios. „Facebook“ savo platformoje pradeda diegti komentarų valdymo sistemą, kuri vartotojams bus suteiks galimybę pasirinkti, kas gali komentuoti po jūsų turiniu.

„Facebook“ iš esmės keičia komentarų sistemą

Prieš skelbiant įrašą bus galima pažymėti ne tik turinio tipą (viešas, privatus, tik draugams), bet ir pasirinkti, kas po šiuo įrašų galės komentuoti – visi žmonės, tik draugų sąraše esantieji, ar išvis tik konkretūs asmenys. Be šios funkcijos atsiras ir dar vienas patobulinimas – be jūsų žinios kiti žmonės ar puslapiai negalės pažymėti („taginti“) jūsų komentaruose. Turbūt kiekvienam pažįstama situacija, kai esate pažymimas po kokiu nors „Facebook“ įrašu, kuris su jumis neturi nieko bendro ar netgi daro gėdą prieš draugus. Tiesa, panaši funkcija jau kurį laikas veikia „Twiiter“ socialiniame tinkle, kuris Lietuvoje nėra labai populiarus.

Ir tai ne vienintelis patobulinimas. „Facebook“ įdiegė naujienų srauto filtrą, kurio dėka nepraleisite jums svarbių žmonių gyvenimo įvykių bei naujienų. Juk dažnai būna, kai svarbios naujienos pasimeta ar yra pražiūrimos ant „Facebook“ sienos. Filtras leidžia pasižymėti 30 artimiausių draugų ar puslapių ir jų turinį sraute rodo pirmiau nei kitų, arba leidžia pasirinkti, kad ant savo sienos matytumėte turinį tik iš to sąrašo žmonių, kurį susidarėte. Šis filtras kol kas prieinamas tik „Android“ įrenginių vartotojams, „iOS“ prietaisų savininkai atnaujinimo turėtų sulaukti už poros savaičių.

Taip pat „Facebook“ savo vartotojams suteiks daugiau informacijos, kodėl vienas ar kitas įrašas atsirado ant jūsų sienos, jei jums įdomi ši informacija. Paspaudus šalia įrašo esančius trijų taškus ir pasirinkus „kodėl matau šį įrašą?“ bus pateikiama informacija, kodėl ji matote ant savo sienos. Tai gali būti susiję su jūsų pomėgiais, vieta, ar draugais.

Šie atnaujinimai buvo padaryti siekiant vartotojus apsaugoti nuo melagienų, nepageidaujamo ir žalingo turinio. Neseniai buvo pristatyti panašūs įrankiai ir grupių administratoriams valdyti žalingą turinį. „Instagram“ platformoje irgi imtasi veiksmų siekiant apsaugoti nepilnamečius nuo persekiotojų. Atnaujinimai vartotojus turėtų pasiekti visai netrukus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!