Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/7754/80-interneto-dienorasciu-nepadori-medziaga/spausdinti/

80% interneto dienoraščių - nepadori medžiaga

Publikuota: 2007-04-27 09:31
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Kompanija „ScanSafe“ viešai paskelbė Global Threat Report ataskaitą, kurioje teigiama, kad maždaug 80% interneto dienoraščių (blog'ų) skelbia nepadorią medžiagą.

Kompanijos duomenimis, daugelis dienoraščių yra pripildyti necenzūriniais žodžiais bei frazėmis, juose gausu pornografinio charakterio medžiagos. Be to, maždaug 6% blog'ų yra kenksmingos programinės įrangos šaltiniai.

„ScanSafe“ specialistai netgi sudarė dažniausiai pasitaikančių trojos arklių sąrašą: pirmoje vietoje yra Diamin.js, toliau seka Small.ca ir Delf.acc. Ketvirtoje ir penktoje vietose yra kenksminga programinė įranga Agent.bfd bei Cardst.

Tuo metu, kompanija „Sophos“ išanalizavo virusų aktyvumą internete, šių metų pirmąjame ketvertyje. Nuo sausio iki kovo buvo identifikuotos 23864 naujos kenksmingos programos, nors pernai tuo pat metu šis skaičius tebuvo 9500. Ekspertai pažymi ir staigų infekuotų elektroninių laiškų srauto sumažėjimą. Jei 2006 metų pradžioje 1,3% elektroninių laiškų buvo su prisegta kenksminga programine įranga, tai šiuo metu grėsmę kelia tik 0,4% el. laiškų.

„Sophos“ duomenimis, pirmąjame 2007 metų ketvirtyje, tinkle kasdien pasirodydavo maždaug 5000 kenksmingų puslapių. Šiose svetainėse dominavo Fujif trojanas. Kinų serveriuose „sukosi“ 41,1% visų kenksmingų svetainių. Antroje vietoje yra JAV (29%), o trečioje - Rusija (4,6%).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!