Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77526/nvidia-igalina-resizable-bar-technologija-visose-rtx-30-serijos-vaizdo-plokstese/spausdinti/

NVIDIA įgalina „Resizable BAR“ technologiją visose „RTX 30“ serijos vaizdo plokštėse

Publikuota: 2021-04-01 12:46
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Kaip NVIDIA ir žadėjo, kovo pabaigoje ReBAR („Resizable BAR“) palaikymą gauna visos „RTX 30“ serijos vaizdo plokštės. Norint naudoti ReBAR technologiją teks atlikti nemažai veiksmų. Reikia turėti suderinamą pagrindinę plokštę su AMD ar „Intel“ procesoriumi, taip pat naujausias NVIDIA tvarkykles (naujesnes nei 456.89) ir atnaujinti savo vaizdo plokštės BIOS. Tik „RTX 3060“ turi įgimtą BIOS su ReBAR palaikymu, o visoms kitoms vaizdo plokštėms teks naudoti specialų įrankį, kad ši technologiją veiktų.

NVIDIA savo skaidrėje pateikia, kad su ReBAR sparta gali padidėti iki 12 %. Tai atrinkti žaidimai, kur ReBAR veikia geriausiai, bet vidutiniškai ši technologija suteiks apie 5 % daugiau spartos. Viskas dar priklausys nuo sistemos ir naudojamos rezoliucijos.

NVIDIA įgalina „Resizable BAR“ technologiją visose „RTX 30“ serijos vaizdo plokštėse

Šiuo metu NVIDIA ReBAR veikia su 17 žaidimų: „Assassin’s Creed Valhalla“, „Battlefield V“, „Borderlands 3“, „Control“, „Cyberpunk 2077“, „Death Stranding“, „DIRT 5“, „F1 2020“, „Forza Horizon 4“, „Gears 5“, „Godfall“, „Hitman 2“, „Hitman 3“, „Horizon Zero Dawn“, „Metro Exodus“, „Red Dead Redemption 2“, „Watch Dogs Legion“.

Norint ReBAR su NVIDIA vaizdo plokšte reikės suderinamos pagrindinės plokštės su atitinkamu procesoriumi. AMD pusėje suderinamos 400 ir 500 serijos pagrindinės plokštės, bet tik su 5000 serijos „Ryzen“ procesoriais. Iš „Intel“ bus suderinamos 400 serijos pagrindinės plokštės ir 10 kartos „Core“ procesoriai. Suprantama, su laiku bus suderinami ir ką tik išleisti 11 kartos „Core“ procesoriai ir 500 serijos pagrindinės plokštės. Tikėkimės, kad su laiku su NVIDIA ReBAR bus suderinami ir 3000 serijos „Ryzen“ procesoriai. Turint suderinamą sistemą dar reikės suderinamo BIOS, o jau jį įdiegus reikia įjungti ReBAR pačiame pagrindinės plokštės BIOS‘e. Tada dar su specialiu įrankiu teks modifikuoti „RTX 30“ serijos vaizdo plokščių BIOS. Nuorodas į gamintojų svetaines rasite žemiau. Atlikus šiuos veiksmus dar galima pasitikrinti ar ReBAR tikrai veikia. Tai galima atlikti su GPU-S programėle. Ir tada belieka džiaugtis papildoma sparta.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!