Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77367/motorola-pasiruosusi-nustebinti-telefona-pavers-asmeniniu-kompiuteriu/spausdinti/

„Motorola“ pasiruošusi nustebinti: telefoną pavers asmeniniu kompiuteriu

Publikuota: 2021-03-22 21:06
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Paskutiniu metu didelio populiarumo nesulaukianti kompanija „Motorola“ dar kartą mėgina paversti išmaniuosius telefonus kompiuteriais. Įmonė pristatė savybę pavadinimu „Ready For“, kuria įgalinti jos „Edge+“ modelio telefonai. Iš esmės tai yra „Motorola“ atsakas į „Samsung DeX“ funkcionalumą, taip pat galintį paversti Jūsų išmanųjį telefoną stacionaria darbo vieta, tačiau turintis savotiškų įdomių savybių.

„Motorola“ pasiruošusi nustebinti: telefoną pavers asmeniniu kompiuteriu

Pati mintis visai paprasta – prijungiate savo „Motorola Edge+“ prie išorinio ekrano (televizoriaus, monitoriaus, nešiojamo kompiuterio ar planšetės) naudodami USB-C kabelį ir galite naudotis telefono operacine sistema (šiuo atveju „Android 11“) kartu su visomis jos aplikacijomis, įprastame monitoriuje lyg naudotumėtės kompiuteriu.

Tačiau tai dar ne viskas – balandžio 19-ąją „Motorola“ žada išleisti dedikuotą išmaniojo telefono doką, suteiksiantį „Ready For“ platformai dar keletą privalumų. Jį naudojant prijungus telefoną prie išorinio ekrano, jį bus galima naudoti kaip antrą, mažesnį, ekraną, klaviatūrą arba jutiklinį paviršių pelei valdyti. Taip pat jį bus galima naudoti kaip stovą vaizdo skambučiams – naudotojai pokalbiams galės naudoti aukštesnės kokybės ir didesnės raiškos galines kameras vietoje priekinių.

„Motorola“ tikisi, kad vartotojai ras naudos „Ready For“ platformoje tiek darbui, tiek pramogoms. Pasak kompanijos, platforma leis naudotis belaidėmis ausinėmis ir žaidimų pulteliais, kad būtų sukuriama geresnė žaidimų patirtis. Technologijų rinkos senbuvė neslepia, kad vartotojai šiame režime galės be problemų naudotis populiariausiomis pramoginėmis aplikacijomis, pavyzdžiui „Netflix“ bei „YouTube“.

Tai ne pirmas kartas, kuomet „Motorola“ mėgina paversti mobilųjį prietaisą asmeniniu kompiuteriu – maždaug prieš dešimtmetį kompanija buvo pristačiusi „Atrix 4G Laptop Dock“, kuris iš esmės tebuvo nešiojamo kompiuterio formos dokas išmaniajam telefonui. Nenuostabu, kad tai nebuvo labai populiarus prietaisas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!