Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/7726/branduolines-programos-mokymai-nelegaliai-nusiusti-i-irana/spausdinti/

Branduolinės programos mokymai nelegaliai nusiųsti į Iraną

Publikuota: 2007-04-24 09:04
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

JAV pareigūnai planuoja kreiptis į Palo Verde atominę jėgainę dėl to, kad vienas buvęs šios atominės jėgainės darbuotojas, savo vizito Irane metu, parsisiuntė visą detalią informaciją apie jėgainę internetu.

Anot Arizonos kongresmeno Hario Mičelo (Harry Mitchell) yra labai nesmagu, kad vienas Palo Verde darbuotojas nutekino visą informaciją. Platesniems komentarams reikėtų peržiūrėti visas jėgainės saugumo procedūras ir politikas - kaip jų laikomasi ir kur buvo padarytos klaidos.

Praėjusiais metais Mohametas Alavi buvo nukeliavęs į Teheraną ir ten būdamas iš JAV esančio serverio parsisiuntė visą jėgainės schemas, planus, mokymo programas ir valdymo struktūras. Jis, gimęs 1976, teisiškai yra amerikietis ir nuo 1989-ųjų iki šio rugpjūčio, kai ir išvažiavo į Teheraną, dirbo Palo Verde atominėje jėgainėje. Taigi per tokį laiką jam buvo duoti visi priėjimo kodai prie minėtųjų programų. Visus kaltinimus Alavi neigia. Jo advokato teigimu kaltinamasis ieškojo karjeros perspektyvų Irane ir net investavo 60 tūkstančių JAV dolerių į ten esančią kompaniją. Oficialiai Alavi kaltinamas draudimo Iranui eksportuoti bet kokias technologijas, prekes ar paslaugas, pažeidimu.

Palo Verde atominė jėgainė yra pati didžiausia atominė jėgainė JAV.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!