Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77149/tesla-netrukus-padidins-autopilota-bandanciu-vairuotoju-skaiciu-desimt-kartu/spausdinti/

„Tesla“ netrukus padidins autopilotą bandančių vairuotojų skaičių dešimt kartų

Publikuota: 2021-03-08 09:28
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Techsmart.lt
Inf. šaltinis: Techsmart.lt

Elonas Muskas yra įsitikinęs, kad „Tesla“ iki metų pabaigos pasiūlys programinę įrangą, atitinkančią aukščiausią (penktą) transporto priemonių autonomijos lygį.

„Tesla“ netrukus padidins autopilotą bandančių vairuotojų skaičių dešimt kartų
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Kol kas ribotas vairuotojų skaičius turi prieigą prie naujos programinės įrangos beta versijos, tačiau kitą mėnesį jų skaičius gali išaugti dešimt kartų. Kaip ir daugelis programinės įrangos kūrėjų, „Tesla“ testuoja savo beta versija FSD su savanorių pagalba. Vien praėjusį mėnesį beta testavimo programoje dalyvavo daugiau nei 1000 vairuotojų. „Tesla“ naudojo savo automobilių surinktus duomenis, kad tobulintų automatinio vairavimo programą.

Šią savaitę Elonas Muskas paskelbė, kad išleidus FSD programos beta 8.2 versiją, savanorių skaičius padvigubės, o 8.3 versiją jau išbandys dešimteriopai daugiau norinčių vairuotojų. Jis paaiškino, kad automatinio vairavimo programa tampa vis savarankiškesnė, tačiau vairuotojams verta likti atidiems.

Dalindamasis savo įspūdžiais apie ankstesnes FSD versijas, „Tesla“ vadovas pasidžiaugė, kad automobilis sugeba savarankiškai nuvežti jį iš namų į darbą ir atgal.

Elonas Muskas nenurodė, kada bus išleisti du pirmiau minėti atnaujinimai, tačiau turima informacija rodo, kad tai įvyks iki balandžio pabaigos.

„Tesla“ planuoja pradėti teikti ir automatinių taksi automobilių paslaugą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!