Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77141/dirbtinis-intelektas-deep-nostalgia-animuoja-senas-nuotraukas-sukurti-vaizdai-gali-sukelti-siurpa/spausdinti/

Dirbtinis intelektas „Deep Nostalgia“ animuoja senas nuotraukas: sukurti vaizdai gali sukelti šiurpą

Publikuota: 2021-03-07 18:43
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LRT.lt

Dirbtiniu intelektu paremta nuotraukas animuojanti paslauga „Deep Nostalgia“ pastaruoju metu tapo pagrindine atrakcija socialiniame tinkle „Twitter“ – panašu, kad žmonės bando sukurti šiurpiausią „vaizdo įrašą“, rašo „The Verge“.

Genealogijos įmonės „MyHeritage“ siūloma paslauga „Deep Nostalgia“ naudoja pagal licenciją iš D-ID įsigytą dirbtinį intelektą, kuris padeda sukurti judesio nuotraukoje efektą. Tai panašu į „iOS Live Photos“ funkciją, kuri prideda kelias sekundes vaizdo įrašo, kad išmaniuoju telefonu fotografuojantis asmuo lengviau rastų geriausią kadrą.

Tačiau „Deep Nostalgia“ gali „atgaivinti“ bet kokiu fotoaparatu darytas nuotraukas. Programa naudoja iš anksto įrašytus veido judesių vaizdo įrašus ir pritaiko tą, kuris geriausiai tinka konkrečiai nuotraukai. Jos tikslas – „atgaivinti“ mirusių žmonių nuotraukas, padėti prisiminti, kaip jie atrodė, būdami gyvi.

Vartotojai turi užsiregistruoti nemokamai naudotis „MyHeritage“ paskyra ir įkelti nuotrauką. Nuo tos akimirkos procesas visiškai automatizuotas: programa patobulina vaizdą prieš jį animuodama ir sukurdama gif formato failą. Svetainės DUK skiltyje rašoma, kad nuotraukos neperduodamos jokioms trečiosioms šalims, o pagrindiniame jos puslapyje yra pranešimas, kad „nuotraukos, įkeltos neužbaigus registracijos, automatiškai ištrinamos, siekiant apsaugoti jūsų privatumą“.

Nenuostabu, kad programa tapo „Twitter“ memų generatoriumi, vartotojams bandant išsiaiškinti dirbtinio intelekto galimybių ribas. Vienas archeologas panaudojo senovinių statulų nuotraukas, tarp kurių buvo ir veidų su tuščiomis akimis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!