Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77106/pristatytas-ipad-kainuojantis-tiek-pat-kiek-lamborghini/spausdinti/

Pristatytas „iPad“, kainuojantis tiek pat, kiek „Lamborghini“

Publikuota: 2021-03-05 21:02
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Rusijoje įsikūrusi „Caviar“ pukiai žinoma tiems, kas skraido privačiais lėktuvais, mėgaujasi Monako saule ant beprasmiškai ilgos jachtos denio ir daug mieliau renkasi užpakalinę „Rolls–Royce“ sėdynę. Na, o visiems kitiems šią kompaniją galima pristatyti kaip išskirtinių ir itin prabangių išmaniųjų telefonų kūrėją, modifikuojantį naujausius „Apple“ ar „Samsung“ išmaniuosius. Tačiau, laikui bėgant, bendrovei darosi vis sunkiau nustebinti vartotojus, todėl ji priversta imtis protu sunkiai suvokiamų projektų, kad vėl atsidurtų dėmesio centre. Paskutinis jos gaminys parodo, jog „Caviar“ jokių ribų nėra.

Pristatytas „iPad“, kainuojantis tiek pat, kiek „Lamborghini“

Pernai pristačiusi tiuninguotus „iPhone 12“, „Caviar“ nusprendė atsigręžti į beveik prieš metus debiutavusį produktą – „iPad Pro (2020)“. Iš pirmo žvilgsnio, rusai šįkart nusprendė eiti tradiciniu prabangos keliu, o ne eksperimentuoti su futuristišku dizainu.

Planšetės, kuri vadinama „iPad Pro Grand Apple“, nugarėlė padengta tamsinta obels mediena, o ant jos puikuojasi tūrinis obelies atvaizdas. Būtent pastarajame ir slypi visa beprotybė. Jis ir po juo esanti žemė gaminami iš gryno 18 karatų aukso, kurio svoris siekia 1 kilogramą – palyginimui pats įrenginys gamykliškai nesveria net 650 gramų. Tai reiškia, jog dekoruoto prietaiso savininkui su savimi teks nešiotis kone triskart sunkesnį daiktą. Nepraktiška, bet ko tik nepadarysi dėl grožio, tiesa?

Jie kilogramas aukso jums kartais įspūdžio nepadarytų, „Caviar“ turi kitą jus nuginkluoti galintį kozirį – net 81 natūralų deimantą, kurie atstoja obels vaisius. Na, o viską užbaigia „Apple“ įkūrėjo Steve Jobs ir dabartinio kompanijos generalinio direktoriaus citatos – atitinkamai „Turėk drąsos vadovautis savo širdimi ir intuicija“ bei „Leisk savo džiaugsmui būti tavo kelionėje, o ne kokiame tolimame tiksle“.

Už visą šį malonumą „Caviar“ paprašys tiek, kiek kainuoja poros metų senumo „Lamborghini Hurracan“ – maždaug 153 000 eurų. Kitaip tariant, už netrukus pamainos sulauksiantį „Apple“ įrenginį su abejotino dizaino elementais, dar ir sveriantį triskart daugiau, savo noru sumokate astronominę sumą. Ar gi ne taip atrodo beprotybė? Na, tačiau kur ten supaisysi prabangos ir išskirtinumo trokštančių turtingųjų užgaidas. Menka paguoda yra tai, jog toks egzempliorius bus pagamintas tik vienas, o pirkėjas galės pasirinkti planšetės dydį – „iPad Pro 11“ ar „iPad Pro 12.9“.

Jei nesate toks turtingas, „Caviar“ sukūrė ir specialią „Diamond Apple“ kolekciją, kurią sudaro panašaus dizaino „iPad“ ir „iPhone“ prietaisai, kainuojantys maždaug 8300 eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!