Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77062/microsoft-teams-netrukus-veiks-geriau-net-ir-pigiausiuose-irenginiuose/spausdinti/

„Microsoft Teams“ netrukus veiks geriau net ir pigiausiuose įrenginiuose

Publikuota: 2021-03-03 10:05
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Virtualių ir apčiuopiamų technologijų lyderė „Microsoft“ žada ir toliau populiarinti savo vaizdo konferencijoms skirtą programą „Microsoft Teams“, padarydami ją prieinama maksimaliam skirtingų įrenginių kiekiui. To bus siekiama sukuriant visiškai naują „Teams“ versiją progresyvios žiniatinklio programos (angl. PWA – Progressive Web Application) pagrindu – naudojant tinklalapių kūrimui būdingus įrankius, kaip HTML, CSS bei Java. Rezultate programa taps prieinama ir naudotojams su itin silpnais kompiuteriais ar planšetėmis.

„Microsoft Teams“ netrukus veiks geriau net ir pigiausiuose įrenginiuose

Šiuo metu „Microsoft Teams“ turi milijonus naudotojų visame pasaulyje dėl vis dar vyraujančios pandemijos ir masinio darbo iš namų. Kai kurie vartotojai, prisijungę prie konferencijų silpnesniais įrenginiais galėjo patirti trikdžius dėl programos resursų naudojimo, tačiau PWA pagrindu sukurta „Microsoft Teams“ versija žada tokias problemas išspręsti.

Nauja programa bus paremta „Chromium“ pagrindo „Microsoft Edge WebView“, tad naudotis „Teams“ bus taip pat paprasta, kaip atsidaryti naują naršyklės langą. Kitos daug resursų naudojančios funkcijos, kaip meniu juosta ar muzikos įrankis, bus paslėptos, siekiant užtikrinti kuo sklandesnį programos veikimą. Tai pradžiugins senesnių, silpnesnių prietaisų naudotojus, bei tuos, kam papildomos programos funkcijos nėra svarbios.

„Microsoft“ sako, kad programa kuriama nepamirštant asmens duomenų saugumo ir bus nuolat atnaujinama bei labai lengvai įdiegiama. Taip pat programa greičiau įsijungs ir bus palaikys integraciją su „Windows 10“ funkcijomis, kaip pranešimų siuntimu.

Naujienos apie „palengvintą“ programos versiją atkeliauja netrukus po to, kai „Microsoft“ paskelbė apie keletą naujų įprastos „Teams“ programos funkcijų. Viena iš jų bus tai, kad pagrindiniame pokalbio ekrane bus rodomi tik tie dalyviai, kurie yra įsijungę kameras – pasirodyti nenorintys dalyviai galės būti pokalbyje, tačiau nebus rodomi pagrindiniame konferencijos ekrane.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!