Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77049/intel-sustabdo-savo-performance-tuning-protection-program-paslauga/spausdinti/

„Intel“ sustabdo savo „Performance Tuning Protection Program“ paslaugą

Publikuota: 2021-03-02 18:18
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ praneša, kad jiems tenka sustabdyti spartinimo apsaugos programą, kuri turi „Performance Tuning Protection Program“ (PTPP) pavadinimą. Šios PTPP paslaugos nebebus galima užsisakyti nuo šių metų kovo 1 dienos.

Daugeliui tai bus tikra naujiena, bet „Intel“ nuo 2012 metų siūlė apsaugą nuo spartinimo pažeidimų. Nors „Intel“ pardavinėja procesorius su atrakintu daugikliu spartinimui, bet įprasta garantija neapima pažeidimų, kurie įvyksta spartinant. Kitaip sakant, spartinant procesorių naudotojai pažeidžia garantinio aptarnavimo taisykles. „Intel“ tiesdama ranką savo klientams buvo sukūrusi PTPP paslaugą už 20-30 USD vienkartinį mokestį. Užsisakę paslaugą galėjo vieną kartą pasikeisti procesorių jei jį netyčia sugadino spartinant.

„Intel“ sako, kad klientų užsisakančių apsaugą nuo spartinimo labai sumažėjo. Daugeliui net nebereikia spartinimo, nes šiuolaikiniai procesoriai turi įvairius boost algoritmus, kurie automatiškai padidina dažnį. Be to, sugadinti procesorių spartinant irgi nėra taip paprasta ir daugelis supranta, kad jiems papildoma apsauga nereikalinga. Taip pat mums neaišku kaip „Intel“ sugeba nustatyti ar procesorius buvo spartintas ar ne. Nereikia pamiršti, kad kai kurios pagrindinės plokštės net su gamykliniais nustatymais spartina procesorių, o „Intel“ sako, kad bet koks procesoriaus veikimas ne pagal gamyklinius parametrus panaikina garantiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!