Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/77026/slaptazodzius-saugote-lastpass-programeleje-ispejama-apie-galimus-pavojus/spausdinti/

Slaptažodžius saugote „LastPass“ programėlėje? Įspėjama apie galimus pavojus

Publikuota: 2021-03-01 11:18
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vartotojų naudojami slaptažodžiai yra viena aštriausių temų ne tik internetinėje erdvėje, tačiau ir už jos. Po Lietuvą supurčiusio „Citybee“ skandalo, kuomet į piktavalių rankas pateko platformos naudotojų duomenys, daugelis pradėjo ieškoti patogiausių būdų saugoti bei susikurti slaptažodžius, kad jie būtų nepasiekiami pašaliniams asmenims.

Slaptažodžius saugote „LastPass“ programėlėje? Įspėjama apie galimus pavojus

Vienas iš sprendimų – naudotis „LastPass“ servisu, kuris ne tik sugeneruos Jums sudėtingą slaptažodį, tačiau ir jį išsaugos, o tai leis Jums kiekvienai paskyrai turėti sunkiai įmenamą užraktą bei nereikalaus jo atsiminti. Tačiau renkantis šią paslaugą vertėtų tai gerai apsvarstyti. Vokietijos saugumo kompanija „Exodus“, mūsų minimoje platformoje, aptiko informacijos, jog „LastPass“ kaupia bei perduoda asmeninę informaciją, naudojantis „Android“ operacinei sistemai skirta aplikacija.

„LastPass“ turi įdiegtus septynis skirtingus „sekėjus“, o daugelis jų yra susiję su „Google“. Ir nors tai nėra savaime blogas dalykas, tačiau jis gali sukelti tam tikrų saugomų problemų. Šios serviso kūrėjai suteikia vartotojams galimybę išjungti bet kokį duomenų kaupimą, o šie privatumo nustatymai yra nesunkiai pasiekiami kiekvienam „LastPass“ naudotojui. Kaip bebūtų, tokios informacijos kaip naudojamas įrenginys, ryšio operatorius bei tam tikra su prisijungimais susijusi informacija gali atsidurti programišių taikinyje.

Ir nors saugumo ekspertai pastebi tam tikrų rizikų, tačiau „LastPass“ atstovų teigimu, tokios informacijos rinkimas padeda pagerinti vartotojų parinktį bei patikino, jog jokie duomenys nėra siunčiami kažkur kitur. Kaip bebūtų, besibaiminantys dėl savo saugumo – turi galimybę išjungti aukščiau minimų duomenų rinkimą, o tai padaryti galima programėlės privatumo nustatymuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!