Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/76995/nvidia-resizable-bar-technologija-palaikoma-amd-ir-intel-platformose/spausdinti/

NVIDIA „Resizable BAR“ technologija palaikoma AMD ir „Intel“ platformose

Publikuota: 2021-02-27 11:23
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

NVIDIA išleido „RTX 3060“ vaizdo plokštes ir jos yra pirmosios kompanijos vaizdo plokštės su įgimtu „Resizable BAR“ palaikymu. Kitoms „RTX 30“ serijos vaizdo plokštėms reikės BIOS atnaujinimo norint, kad „Resizable BAR“ technologija veiktų.

NVIDIA „Resizable BAR“ technologija palaikoma AMD ir „Intel“ platformose

Jei netyčia pamiršote, „Resizable BAR“ yra AMD „Smart Access Memory“ (SAM) analogas. Ši technologija leidžia procesoriui pasiekti visą vaizdo plokštės atmintį, o tai dažnai didina spartą žaidimuose. Pagal senesnį standartą procesorius galėdavo pasiekti tik 256 MB vaizdo plokštės atminties.

Norint, kad NVIDIA „Resizable BAR“ technologija veiktų reikės „GeForce“ vaizdo plokštės su jos palaikymu, suderinamos pagrindinės plokštės su atitinkamu BIOS ir naujausių „GeForce Game Ready“ tvarkyklių. AMD pusėje bus palaikomi „Zen 3“ procesoriai su 400 serijos ir 500 serijos pagrindinėmis plokštėmis. „Intel“ pusėje NVIDIA „Resizable BAR“ bus suderinama su 10 ir 11 kartos „Core“ procesoriais, o taip pat su 400 ir 500 serijos pagrindinėmis plokštėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!