Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/76465/intel-zengia-i-diskreciu-vaizdo-ploksciu-rinka/spausdinti/

„Intel“ žengia į diskrečių vaizdo plokščių rinką

Publikuota: 2021-01-30 09:25
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ praneša, kad jie pagaliau žengia į diskrečių vaizdo plokščių rinką. Kol kas džiūgauti nereikėtų, nes pirmieji produktai bus skirti visai ne žaidėjams ir jų laisvai nebus galima nusipirkti. Be to, yra ir kiti apribojimai. „Intel“ taip pat sudarė partnerystę su ASUS ir kitais gamintojais, kad jie padėtų su diskrečių grafikos kortų gamyba.

„Intel“ žengia į diskrečių vaizdo plokščių rinką

Pirmosios „Intel“ diskrečios vaizdo plokštės bus „Iris Xe MAX“ ir „Iris Xe“. „Intel“ grafikos procesoriai bus gaminami naudojant 10 nm litografiją. Pats grafikos procesorius turi 96 vykdomuosius vienetus, tiek jų turi ir „Iris Xe MAX“, o dažnis yra 1650 MHz. Kito modelio dažnis kol kas neatskleidžiamas, o vykdomųjų vienetų kiekis yra lygus 80. Abiejų vaizdo plokščių atminties posistemė susidės iš 128 bit atminties valdiklio ir 4 GB LPDDR4X atminties. Toks derinys duos tik 68 GB/s duomenų pralaidumą. Tai iš karto išduoda, kad šios grafikos kortos yra skirtos tik biuro naudojimui ir tikrai ne žaidimams.

Taip pat paaiškėjo, kad naujos „Iris Xe“ vaizdo plokštės bus pardavinėjamos tik jau su surinktais kompiuteriais. Be to, jos galės veikti tik su „Intel“ platformomis, kurioms taip pat reikės BIOS atnaujinimo. Jei tiksliau tai „Iris Xe“ veiks tiks su 9 ir 10 kartos „Core“ procesoriais ir B460, H410, B365 ir H310C pagrindinėmis plokštėmis. Vėliau sąrašas turėtų plėstis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!