Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/76394/po-naujausio-windows-10-atnaujinimo-jusu-kompiuteris-nebeisijungs-bukite-atsargus/spausdinti/

Po naujausio „Windows 10“ atnaujinimo jūsų kompiuteris nebeįsijungs: būkite atsargūs

Publikuota: 2021-01-26 07:14
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Netrukus po sausio mėnesio atnaujinimų pasirodymo, dalis naudotojų vietoje sklandesnio populiariosios „Microsoft“ operacinės sistemos veikimo gavo nemalonų siurprizą. Naujiniai KB4598242 ir KB4598229, turėję ištaisyti ankstesnių versijų klaidas, kai kuriuose įrenginiuose net neįsirašo – perjungiant kompiuterį po instaliacijos proceso tegaunama klaidos žinutė ir grįžtama į buvusią „Windows 10“ formą. Tačiau „Windows Latest“ praneša, jog yra ir kiek rimtesnė problema – po naujinių įdiegimo prietaisas gali vos įsijungęs nukreipti naudotoją į vadinamąją „Recovery Environment“.

Po naujausio „Windows 10“ atnaujinimo jūsų kompiuteris nebeįsijungs: būkite atsargūs

Apie naujinių sukeltas problemas netrūksta įrašų „Reddit“ platformoje, kurioje vienas iš naudotojų teigia, jog po KB4598229 atnaujinimo jo prietaisas užstrigo nuolatinės perkrovos būsenoje, kuomet operacinė sistema bandė ištaisyti klaidas automatiškai. Kadangi automatinis grįžimas į senesnę versiją taip pat neveikė, tai teko atlikti rankiniu būdu, įsijungiant komandinę eilutę ir pasinaudojant DISM. Po šiuo „Reddit“ įrašu gausu komentarų 0150 vartotojai teigia, jog net DISM nepadeda grįžti prie senesnės versijos ir taip išspręsti problemą, kiti skelbia, kad į tokią situaciją pateko ir po ankstesnio naujinio prieš keletą mėnesių.

Apie kompiuterius užstrigusius automatinio taisymo režime dėl šių atnaujinimų skundžiasi ir pačiai „Microsoft“ priklausančio Answers.com forumo naudotojai: „Šįryt pabudau ir pastebėjau, jog mano kompiuteris veikia automatinio taisymo režimu, tačiau negali ištaisyti iškilusios problemos. Nuėjus į „Advanced Options“ ir pamėginus sugrįžti prie praeitos versijos gaunu pranešimą, jog atkūrimas negalimas dėl disko gedimo.“

Po KB4598242 įdiegimo kai kurie naudotojai skundėsi ir padidėjusiu resursų naudojimų, esą žiūrint į „Task Manager“, net neįjungus jokių programų procesoriaus naudojimas dvidešimt procentų didesnis nei buvo anksčiau. Taip pat vienas naudotojas pranešė apie neįtikėtinai sulėtėjusį kompiuterio veikimą, dėl kurio neįmanoma naudotis prietaisu net paprasčiausioms užduotims atlikti.

Deja kol kas nėra žinoma, kiek „Windows 10“ naudojančių asmenų paveikė su naujiniais siejami nesklandumai, tačiau akivaizdu, jog su šiomis problemomis vienaip ar kitaip susiduria nemaža dalis vartotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!