Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/76226/geresnes-situacijos-vaizdo-ploksciu-segmente-turetume-sulaukti-pirmo-ketvircio-pabaigoje/spausdinti/

Geresnės situacijos vaizdo plokščių segmente turėtume sulaukti pirmo ketvirčio pabaigoje

Publikuota: 2021-01-17 07:00
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Didelis kiekis žmonių laukė naujos kartos vaizdo plokščių iš AMD ir NVIDIA, bet daugeliui vietoj naujos vaizdo plokštės teko tik nemalonus kartėlis. Net praėjus nemažam laiko tarpui nuo „RTX 30“ ir „RX 6800“ serijų pasirodymų šias vaizdo plokštes įsigyti labai sunku, o jei kur ir galima rasti vieną kita grafikos kortą tai kainos visai nedžiugina.

Geresnės situacijos vaizdo plokščių segmente turėtume sulaukti pirmo ketvirčio pabaigoje

AMD interviu su „Verge“ metu patvirtino, kad jie pardavinės dar daugiau „RX 6800“ serijos vaizdo plokščių per savo tinklapį. Tai bus daroma visą pirmą ketvirtį. Kompanija teigia, kad stengiasi į rinką tiekti kuo daugiau RDNA 2 grafikos procesorių, bet tikslių skaičių nepateikia.

NVIDIA komentuodama rinką prasitarė, kad situacija vaizdo plokščių segmente turėtų pasitaisyti pirmo ketvirčio pabaigoje. Kitaip sakant, kovo mėnesį. Iki tol vaizdo plokštės prekyboje bus galima įsigyti už didesnes nei rekomenduojamos kainos. Visa tai vyksta dėl to, kad vaizdo plokščių paklausa yra daug didesnė nei spėjama prigaminti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!