Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/76205/ces-2021-parodoje-pristatyta-nauja-mad-catz-pele/spausdinti/

CES 2021 parodoje pristatyta nauja „Mad Catz“ pelė

Publikuota: 2021-01-14 17:48
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Prieš daugiau nei 30 metų Kanadoje susikūrusi „Mad Catz” nuolatos stebina savo išskirtiniu vaizdo žaidimų įrangos dizainu, kuris ne visada gali būti priimtas naudoti kasdieną. Agresyvi išvaizda ir galimybė ją keisti yra turbūt vienas iš labiausiai ją išskiriančių bruožų, tačiau visos jų pelės ar klaviatūros dažniausiai išduoda, kad esi tikrai užkietėjęs gameris. Dabar jie pristato naująją „B.A.T. 6+“ pelę, kuri nėra tokia iššaukianti, bet vis tiek ji leidžia persidaryti ją taip, kad būtų patogiau rankai.

CES 2021 parodoje pristatyta nauja „Mad Catz“ pelė

Kaip teigia kūrėjai, pelės išvaizdą įkvėpė prabangių egzotinių automobilių ir erdvėlaivių dizainas. Pavyzdžiui net ir šoninės angos primena tas, kurias matome super automobiliuose, tačiau tai buvo pasirinkta ne tik dėl grožio, bet ir dėl geresnės oro cirkuliacijos, kuri leidžia neperkaisti per ilgas ir įtemptas žaidimo sesijas. Taip pat, kečiami šonai leidžia pasirinkti, kokioje pozicijoje yra patogiau laikyti pirštus. Apskritai, kiekviena linija ar užlenkimas korpuse suteikia estetikos ir galios jausmą.

„Dakota“ klavišas naudoja pažangią signalo aptikimo technologiją, kuri sutrumpina reakcijos laiką iki 2 milisekundžių, o tai yra net 60 procentų daugiau nei kiti mechaniniai jutikliai ir klavišai. Tai suteikia daugiau galimybių greitesnei reakcijai žaidžiant. Tęsiant apie galimybes žaidžiant, tai šios pelės jautrumas gali būti iki 16 tūkstančių DPI. Tikrai daugumai to nereikia, o norint tinkamai susireguliuoti pelės parametrus yra sukurta „The Cyborg Engine“ programa, kurioje bus galima nusistatyti ne tik jautrumą ar klavišų funkcijas, bet ir pasirinkti norimus spalvų derinius. Iš viso ji leidžia susikurti iki penkių skirtingų kombinacijų, kuriose galima susidėlioti mygtukų ir spalvų kombinacijas ar kitas pelės makro komandas.

„Mad Catz“ užtikrina pelės patikimumą, nes mygtukai gali atlaikyti iki 60 milijonų atspaudimų iki pirmos klaidos. Žinoma, kad tai dažnai nepasitvirtina, bet jeigu ji atlaikys bent pusę to kiekio, tai tikrai yra skaičius į kurį pro pirštus negalima žiūrėti renkantis kompiuterinę įrangą. „Mad Catz B.A.T. 6+“ prekyboje pasirodys jau vasario mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!