Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/76200/nvidia-resizable-bar-technologija-prades-naudoti-vasari/spausdinti/

NVIDIA „Resizable BAR“ technologiją pradės naudoti vasarį

Publikuota: 2021-01-16 16:08
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

NVIDIA praneša, kad greitai galėsime iš „GeForce“ vaizdo plokščių gauti šiek tiek papildomos spartos su „Resizable BAR“ technologija. Ją galės naudoti tik „RTX 30“ serijos vaizdo plokštės tiek staliniuose, tiek nešiojamuose kompiuteriuose. Apie „Resizable BAR“ technologijos palaikymą senesnėms vaizdo plokštėms dabar nekalbama.

NVIDIA „Resizable BAR“ technologiją pradės naudoti vasarį

Pirmieji „Resizable BAR“ technologiją, kurią geriau žinome kaip „Smart Access Memory“, pradėjo naudoti AMD. NVIDIA iš karto pradėjo kurti savo analogą ir jau artimiausiu metu procesoriai galės pasiekti visą vaizdo plokščių atmintį. Priklausomai nuo žaidimo, tai gali suteikti nemažai papildomos spartos. Tiesa, yra žaidimų kur net užfiksuojamas spartos praradimas. Dar pažiūrėsime kaip ši technologija veikia su NVIDIA vaizdo plokštėmis.

Nešiojamų kompiuterių segmente „Resizable BAR“ veiks tiek su „Intel“, tiek su AMD procesoriais. Tam dar reikės ir RTX 30 serijos vaizdo plokštės. Dėl „Resizable BAR“ technologijos palaikymo reikia tikrinti nešiojamo kompiuterio gamintojo tinklapį.

Stalinių kompiuterių segmente reikės pagrindinių plokščių, kurios palaiko „Resizable BAR“ („Intel“ ir AMD platformos), o taip pat „RTX 30“ serijos grafikos kortos. Visos „RTX 3060“ „Resizable BAR“ palaikys iš karto, bet esamoms „RTX 30“ serijos vaizdo plokštėms reikės BIOS atnaujinimo. Jį turi paruošti NVIDIA partneriai. „Resizable BAR“ palaikymui taip pat reikės ir naujų tvarkyklių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!