Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/76147/kodel-xbox-pultai-vis-dar-naudoja-iprastas-aa-baterijas/spausdinti/

Kodėl „Xbox“ pultai vis dar naudoja įprastas „AA“ baterijas?

Publikuota: 2021-01-11 11:13
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Xbox“ konsolė gyvuoja jau beveik 20 metų, tačiau ir naujausios jos versijos originalūs pultai dar vis naudoja tradicines „AA“ baterijas, kurias gamina „Duracell“. Tuo tarpu „Playstation“ pultai naudoja integruotas „Li-ion“ baterijas. Šiuo metu tikrai nėra kažkokie 2005 metai ir „Xbox“ galėtų ir pereiti prie panašios technologijos, tačiau kaip pasirodo viskas nėra taip paprasta, nes jie yra varžomi ankščiau paminėto elektronikos gamintojo.

Kodėl „Xbox“ pultai vis dar naudoja įprastas „AA“ baterijas?

Didžiosios Britanijos „Xbox“ marketingo vadovas L. Anderson interviu su „Stealth Optional“ atskleidė, kodėl ir naujieji pultai vis dar naudoja „AA“ baterijas. Pasirodo dar 2005 metais „Microsoft“ ir turbūt didžiausi elementų gamintojai „Duracell“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Pagal ją visas konsolės baterijas, įskaitant ir pultus, tieks būtent jie. Panašu, kad šis susitarimas dar tęsis kurį laiką, nes „Duracell“ net nesiruošia nutraukti jo ir nepaisant to, kad kiti konsolių gamintojai jau seniai nenaudoja tokios technologijos, „Microsoft“ rankos čia jau yra surištos.

Be to L. Anderson paaiškino, kad šis susitarimas galioja jau kurį laiką ir gali būti, kad bus pratęstas ateityje. Oficialiame „Microsoft“ pranešime yra teigiama, kad vartotojai nebūtinai turi naudoti „Duracell“ įrangą. Pasak jų, į tai įeina „AA“ baterijos, krovimo stovai ar „USB-C“ laidas, kurį galima jungti prie konsolės ar asmeninio kompiuterio, tačiau visi nauji oficialūs pultai būtent ir naudoja šio gamintojo elementus.

Nuo pat „Xbox 360“ išleidimo dienos, visos baterijos buvo iš „Duracell“, o iš to galima spręsti, kad sutartis mažiausiai tęsis iki „Xbox Series X“ „Series S“ konsolių kartos pabaigos. Kad ir kaip ten bebūtų yra sunku spręsti ar „Microsoft“ yra patenkinti dabartine situacija, ar vis dėl to norėtų pradėti gaminti žaidimų pultus jau su „Li-ion“ integruotomis baterijomis. Viena yra aišku, kad „AA“ baterijos tikrai greičiau susidėvi, tačiau ženkliai lengviau yra pakeičiamos, o tai „Xbox“ savininkams suteikia šiek tiek lankstumo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!