Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/76133/minecraft-earth-uzdaromas-jau-vasara/spausdinti/

„Minecraft Earth“ uždaromas jau vasarą

Publikuota: 2021-01-08 13:37
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Prieš daugiau nei metus pasirodžiusi „Minecraft“ mobili versija, kuri turėjo būti alternatyva „Pokemon Go“ turėjo būti dar vienas sėkmingas bandymas užkariauti blokų pasaulį, tačiau panašu, kad ji nebuvo tokia sėkminga, kaip tikėjosi kūrėjai. „Minecraft Earth“ nesugebėjo varžytis su kitais panašaus stiliaus mobiliųjų žaidimais, kurie sugebėjo adaptuotis prie COVID-19 apribojimų ir jau greitu metu bus pašalinta. Ši žinia buvo oficialiai pranešta „Microsoft“ puslapyje.

„Minecraft Earth“ uždaromas jau vasarą

Oficialiai pranešta, kad programėlė veiks iki šių metų birželio pabaigos ir po to bus paprasčiausiai pašalinta. Kaip teigia „Microsoft“ savo oficialiame pranešime, kad žaidimas buvo kurtas keliaujantiems ir bendraujantiems žmonėms, tačiau dėl dabartinių suvaržymų tai yra beveik neįmanoma, ko pasėkoje jau birželio pabaigoje bus nutrauktas „Minecraft Earth“ palaikymas. Toliau pranešime yra teigiama, kad kelių dienų bėgyje pasirodys finalinė žaidimo versija, kuri veiks iki šių metų birželio 30-os dienos. Liepos pirmą dieną visi duomenys, kurie nebus susiję su vartotojo kūrimu bei pirkimais bus pašalinta.

„Microsoft“ pirmą kartą pristatė „Minecraft Earth“ dar 2019-ųjų gegužę, o finalinės versijos pasirodė tų pačių metų rudenį. Projekto idėja buvo perkelti „Minecraft“ patirtį į realų pasaulį, leidžiant žaidėjams statyti virtualius pastatus ir kovoti su virtualiais priešais net ir savo namuose. Pagrindinis dėmesys buvo sutelktas į žaidėjų bendravimą ir bendradarbiavimą naudojant „HoloLens“ ir „Azure“ serverius, tačiau panašu, kad projektas nesulaukė jam iš anksto planuotos sėkmės ir šlovės.

Šiuo metu „Minecraft Earth“ yra prieinamas „iOS“ ir „Android“ vartotojams, tačiau panašios sėkmės kaip „Pokemon Go“ nesusilaukė, kuris net pateko ir pelningiausių 2020-ųjų vaizdo žaidimų dešimtuką. Kad ir kaip ten bebūtų, bet panašu, kad Covid-19 tik pablogino situaciją ir taip sunkiai startavusiam žaidimui ir jis taip ir išnyks nepasiekęs savo galimo potencialo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!