Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/7575/iptv-pletra-vyksta-leciau-nei-buvo-numatyta/spausdinti/

IPTV plėtra vyksta lėčiau nei buvo numatyta

Publikuota: 2007-04-06 12:30
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: HDTVLietuva.com

Beveik kiekvienas operatorius, plėtojantis IPTV paslaugų rinką, nesugeba jos plėtrą vykdyti taip sparčiai, kaip buvo planuojama. Pasirodo, siekiant pastovaus paslaugų aptarnavimo ir tiekimo, susiduriama su tam tikromis problemomis. Viso pasaulio telekomunikacijų kompanijos nesugebėjo įvertinti problemų masto, susijusio su QoS IPTV palaikymu.

Vienintelė Honkongo kompanija PCCW berods sugeba kontroliuoti visas problemas. Kompanijos vadovas Paul Berriman pareiškė, kad specialistams pavyko išsiaiškinti ir sutvarkyti visas iškilusias problemas su IPTV platformos naudojimu, tad kompanija šiuo metu visus savo resursus gali skirti paslaugų pardavimui, o ne jų integravimui ir techninių problemų sprendimui.

Šiais žodžiais galima tikėti. Šiuo metu PCCW turi 700 000 abonementų, kurie naudojasi IPTV paslaugomis ir iki šių metų pabaigos jų turėtų būti apie 1 milijoną. Tiesa, jokio stebuklo čia nėra –VoD paslaugas kompanija pradėjo tiekti dar 1997 metais. Kompanijai labai padėjo tam tikros vietinių tinklų architektūros ypatybės ir didelis gyventojų skaičius.

Kitos problemos, kankinančios IPTV paslaugų tiekėjus, tai didžiulis kiekis palydovinių ir kabelinių kompanijų, kurios vartotojams gali tiekti kokybiškas analoginės televizijos transliacijas. Todėl IPTV į rinką ateina labai sunkiomis sąlygomis, nes turi labai stiprius konkurentus TV transliavimo srityje.

Bet kokia, kad ir mažiausia IPTV technine problema, sukelia labai daug bėdų ir vartojas atsisako viso IPTV paslaugų paketo, nes šiuo metu jis turi ir kitą pasirinkimą, t.y. kabelines ir palydovines kompanijas, kurių tinkluose transliuojama vaizdo medžiaga nestringa ir nepraranda kokybės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!