Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75725/pamirskite-playstation-5-sony-jau-kuria-konsoles-pro-versija/spausdinti/

Pamirškite „PlayStation 5“: „Sony“ jau kuria konsolės „Pro“ versiją

Publikuota: 2020-12-07 11:16
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„PlayStation 5“ šiuo metu yra bene labiausiai deficitinė prekė technologijų rinkoje. Tūkstančiai žmonių, norinčių naująją „Sony“ konsolę padėti po eglute, priversti arba pirkti ją iš kone dvigubą antkainį nustačiusių perpardavėjų, arba laukti kitų metų, kadangi koronaviruso pandemija sutrukdė kompanijai prigaminti tiek įrenginių, kiek jų pakaktų patenkinti milžiniškai paklausai. Vis dėlto panašu, jog „PlayStation 5“ bendrovei jau yra praeitas etapas, o artimiausias tikslas – šio žaidimų kompiuterio versija, pasirodysianti po kelerių metų.

Pamirškite „PlayStation 5“: „Sony“ jau kuria konsolės „Pro“ versiją

Praėjusių metų sausį „Sony“ užpatentavo labai ambicingą žaidimų konsolę, kuri turės netgi ne vieną, o dvi grafikos plokštes, kurių veikimas bus kur kas labiau išplėtotas, nei analogiškų sistemų asmeniniuose kompiuteriuose. Patente minima, jog abi kortos galės vienu metu kartu dirbti, kompiliuodamos tiek vieną žaidimo kadrą, tiek tą patį kadrą padalinus į du ir kiekvieną jų paskyrus abiem plokštėms. Įrenginyje kiekviena iš plokščių gaus po nuosavą atmintį ir atminties valdiklį, siekiant išvengti atminties perpildymo.

Pamirškite „PlayStation 5“: „Sony“ jau kuria konsolės „Pro“ versiją

Taip pat minima, jog šis žaidimų kompiuteris be dviejų vaizdo plokščių turės ir didesnę bei greitesnę vidinę atmintinę, kas dar labiau didina tikimybę, kad būtent tai ir yra PS5 Pro. Svarstoma, jog patobulinta konsolės galės atkurti aukštesnės kokybės Virtualios Realybės (VR) žaidimus net 120 kadrų per sekundę dažniu.

Įdomiausia dalis vis dėlto yra paslaptingas patente minimas prietaisas, turintis įgalinti debesijos žaidimų technologija. Jis turėtų pasižymėti tokiais atributais, kaip NFC, GPS, IR siųstuvas, biosensoriai ir net oro jutikliai. Įrenginys turėtų būti jungiamas prie konsolės suteikti jai debesijos kompiuterijos galimybių, kurios pirmiausia bus išnaudojamos žaidimams. Tiesa, kol kas neaišku, kam reikalinga tokia galybė skirtingų sensorių.

Pamirškite „PlayStation 5“: „Sony“ jau kuria konsolės „Pro“ versiją

Kad ir kaip norėtume tikėtis, kad kalba eina apie „PlayStation 5 Pro“, privalome paminėti, jog patento paraiška dar nebūtinai reiškia, jog būtent toks prietaisas pasirodys prekyboje – galbūt „Sony“ jau pradėjo į ateitį orientuotos „PlayStation 6“ kūrimą?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!