Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75721/vaizdo-ploksciu-trukuma-lemia-ne-nepakankamas-kiekis-grafikos-procesoriu/spausdinti/

Vaizdo plokščių trūkumą lemia ne nepakankamas kiekis grafikos procesorių

Publikuota: 2020-12-05 19:07
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

2020 metų vaizdo plokščių išleidimus entuziastai prisimins labai ilgai, nes nusipirkti naują grafikos kortą yra labai sunku, o kai kuriuose regionuose beveik neįmanoma. Žinoma, kad naujų vaizdo plokščių paklausa yra didelė ir esamas tiekimas to patenkinti negali. Yra įvairių teorijų dėl ko trūksta vaizdo plokščių, o dabar sužinome dar keletą priežasčių.

NVIDIA vyriausioji finansininkė, Colette Kress, „Credit Suisse“ konferencijoje paaiškino, dėl ko vaizdo plokščių trūkumas tęsiasi tiek ilgai. Ji sako, kad pagrindinis trūkumas nėra patys grafikos procesoriai, bet ribojimai yra dėl substratų ir kitų komponentų. Kokie tai komponentai atskleista nebuvo. Tikimasi, kad visą likusį gruodžio mėnesį paklausa viršys pasiūlą.

Vaizdo plokščių trūkumą lemia ne nepakankamas kiekis grafikos procesorių
Vaizdo plokščių trūkumą lemia ne nepakankamas kiekis grafikos procesorių

Ansčiau NVIDIA generalinis direktorius, Jensen Huang, yra sakęs, kad 2020 metais kompanija nesugebės patenkinti vaizdo plokščių paklausos. Gaila, bet kompanija nepraneša, kad tiekimas pagerės iki sveiko lygio. Tikimasi, kad tai įvyks 2021 metais, bet tada bus nauji iššūkiai, kai tiekimo grandinės bus užimtos vakcinos ir medicininės įrangos gabenimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!