Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75703/kibernetiniai-nusikalteliai-nusitaike-i-imones-atsakingas-uz-covid-19-vakcinos-platinima-itaria-snipinejima/spausdinti/

Kibernetiniai nusikaltėliai nusitaikė į įmones, atsakingas už COVID-19 vakcinos platinimą: įtaria šnipinėjimą

Publikuota: 2020-12-04 07:13
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: LRT.lt

Aptikta kibernetinio šnipinėjimo kampanija, nukreipta prieš įmones, gyvybiškai svarbias platinant COVID-19 vakcinas, praneša „Sky News“.

Remiantis JAV vyriausybės paskelbtu įspėjimu ir IBM tyrimų tinklaraščiu, įsilaužimų kampanija prasidėjo rugsėjį.

Kibernetiniai nusikaltėliai nusitaikė į įmones, atsakingas už COVID-19 vakcinos platinimą: įtaria šnipinėjimą
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Kampanija nukreipta prieš daugybę organizacijų, įskaitant vyriausybės ir pramonės įmones, kurios yra susijusios su COVID-19 „šalto tiekimo“ grandine. Kol kas nėra žinoma, ar taip vadinamos „phishing“ atakos buvo sėkmingos, tačiau IBM perspėjo, kad greičiausiai tai nėra eilinių kibernetinių nusikaltėlių darbas, nes kampanija turi „potencialių žvalgybos požymių“.

„Šaltoji grandinė“ yra esminė vakcinų, gaminamų „Pfizer-BioNTech“, dalis, nes jas reikia laikyti –70 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Kitu atveju vakcinos bus nebetinkamos naudojimui.

IBM perspėjo, kad jeigu nusikaltėliams pavyks pasiekti savo tikslą, atakos gali privesti prie „vakcinų gabenimo konteinerių vagystės ir jų pardavimo juodojoje rinkoje visame pasaulyje“.

Kenkėjiški laiškai buvo išsiųsti 10 organizacijų, tarp jų ir Europos Komisijos Mokesčių ir muitų sąjungos generaliniam direktoratui, kuri sprendžia mokesčių ir muitų klausimus visoje Europos Sąjungoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!