Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75447/macbook-air-su-m1-lustu-aplenke-galingiausia-macbook-pro/spausdinti/

„MacBook Air“ su „M1“ lustu aplenkė galingiausią „MacBook Pro“

Publikuota: 2020-11-16 07:01
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„AnandTech“ analizė teigia, kad „M1“ lustas iš tikrųjų gali būti greičiausias nešiojamojo kompiuterio procesorius rinkoje, o nauji testų rezultatai tai įrodo. Naujasis „MacBook Air“ su „M1“ lustu surinko 1687 taškus vieno branduolio ir 7433 taškus kelių branduolių bandymų metu.

„MacBook Air“ su „M1“ lustu aplenkė galingiausią „MacBook Pro“

Palyginimui, aukščiausios klasės 16 colio „MacBook Pro“ modelis su „Intel Core i9“ procesoriumi surinko tik 1096 taškus – vieno branduolio ir 6870 taškus kelių branduolių testuose. Tai, kad „MacBook Air“ „M1“ lustas gali būti greitesnis, nei „Intel Core i9“ procesorius tiek vieno, tiek kelių branduolių testuose įrodo kokie galingi naujieji „Apple“ lustai gali būti. Lyginamieji rezultatai taip pat atskleidė, kad „M1“, 8 branduolių lusto bazinis dažnis yra 3,2 GHz, o 16 colio „MacBook Pro“ esantis 8 branduolių „Intel Core i9“ procesorius veikia 2,3 GHz dažniu, tačiau įjungus „Turbo Boost“ funkciją, gali pasiekti 4,8 GHz dažnį.

Taip pat yra kitų įdomių palyginimų, kuriuos galima padaryti su šiais rezultatais. Pavyzdžiui, „M1“ lusto našumas yra panašus į 2019 m. „Mac Pro“ bazinį modelį – bent jau remiantis „Geekbench“ rezultatais. „Mac Pro“ yra surinkęs 1024 taškus vieno branduolio ir 7989 taškus kelių branduolių bandymuose. Skaičiai taip pat patvirtina, kad „M1“ lustas yra greitesnis už bet kurį „Apple“ kada nors pagamintą lustą „iPhone“ ar „iPad“ modeliams.

„Apple“ teigia, kad „M1“ lustas yra vienodas visiems šią savaitę atnaujintiems „Mac“ modeliams, įskaitant „MacBook Air“, 13 colio „MacBook Pro“ ir „Mac mini“. Tačiau tiek „MacBook Pro“, tiek „Mac mini“ turi vidinį ventiliatorių, o „MacBook Air“ neturi, o tai gali padėti šiems dviem modeliams užtikrinti dar geresnį ilgalaikį veikimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!