Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75441/nvidia-ruosia-smart-access-memory-analoga/spausdinti/

NVIDIA ruošia „Smart Access Memory“ analogą

Publikuota: 2020-11-15 07:14
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

NVIDIA su AMD visada bando vieni kitus nustebinti su naujomis technologijomis. Vienos jų yra naudingesnės nei kitos ir apie jas plačiai nesiplėsime. AMD su „RX 6000“ vaizdo plokščių serija pasiūlys „Smart Access Memory“ technologiją, kuri leidžia procesoriui pasiekti visą vaizdo plokštės atmintį, o būtent jos kol kas negali pasiūlyti „GeForce“ produktai. Reikia paminėti, kad AMD šią technologiją įgalina tik tada kai naudojamas „Ryzen 5000“ serijos procesorius.

NVIDIA ruošia „Smart Access Memory“ analogą

Suprantama, kad tai yra tik laiko klausimas kol NVIDIA pasiūlys „Smart Access Memory“ analogą ir jau pasirodė pirmoji informacija apie tai. „Gamers Nexus“ sako iš NVIDIA gavę pranešimą, kad kompanija dirba prie „Smart Access Memory“ analogo ir mato panašius spartos pagerėjimo rezultatus kaip ir AMD. NVIDIA šią technologiją įgalins su programinės įrangos atnaujinimu, bet kada tai įvyks prognozuoti yra sunku. Naivu tikėtis, kad kompanijai tai pavyks padaryti prieš „RX 6000“ serijos išleidimą. NVIDIA savo vaizdo plokščių atmintį leis pasiekti ne tik „Intel“, bet ir AMD procesoriams. Tad galime tikėtis, kad AMD vėliau „Radeon“ vaizdo plokščių atmintį leis pasiekti ne vien savo „Ryzen 5000“ procesoriams, bet ir „Intel“ lustams bei savo senesniems procesoriams.

NVIDIA ruošia „Smart Access Memory“ analogą

AMD su „Smart Access Memory“ technologija žaidimuose gauna apie 5 % papildomos spartos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!