Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75357/microsoft-ir-vel-turi-problemu-su-windows-10-atnaujinimais/spausdinti/

„Microsoft“ ir vėl turi problemų su „Windows 10“ atnaujinimais

Publikuota: 2020-11-09 17:46
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu JAV programinės įrangos gigantė „Microsoft“, valdanti „Windows 10“ operacinę sistemą, susiduria su nemažai problemų. Dar spalio viduryje naujai išleistuose „Windows 10“ atnaujinimuose pasirodė begalė klaidų. Kaip teigia pati „Microsoft“, vartotojai, įsidiegę naujausius atnaujinimus negali atnaujinti turimų „Microsoft Office“ produktų, tokių kaip „Word“ ar „Excel“.

„Microsoft“ ir vėl turi problemų su „Windows 10“ atnaujinimais

Kitame pranešime teigiama, kad dėl naujai pristatytų atnaujinimų, kai kurie vartotojai taip pat kenčia nuo „Windows 10“ licencijos praradimo problemos. Dažniausiai ši situacija atsiranda tuomet, kai vartotojas atsinaujina sistemą naudodamas ISO ir kitus laikmenų diegimo įrankius.

Be kita ko, daugelis operacinės sistemos vartotojų pranešė, kad „Windows 10“ spalio mėnesio atnaujinimai sukelia „File Explorer“ problemas bei Blue Screen of Death klaidas. Nors „Microsoft“ dar nepripažino, tačiau atrodo, kad yra dar viena klaida, turinti įtakos „Microsoft Office 365“ galimybei atsisiųsti atnaujinimus į kai kurias sistemas.

„Twitter“ socialiniame tinkle „Microsoft“ inžinierius D. Jamesas paskelbė įspėjimą vartotojams, kurie jau yra įdiegę 2020 metų spalio mėnesio atnaujinimą. Pasak D. Jameso, šis atnaujinimas gali neleisti „Configuration Manager“ ir „Memcm“ įrankiams atsisiųsti „Office 365“ sisteminius atnaujinimus. Taip pat atrodo, kad atsiradusios klaidos palietė ne tik „Windows 10“ sistemą, bet ir „Windows“ esančią paiešką.

Kaip teigiama, „Microsoft“ jau žino apie „Windows 10“ 2020 metų spalio mėnesio atnaujinimų problemas, tačiau įmonė oficialių problemos sprendimo būdų kol kas neturi. Šiuo metu visiems „Windows 10“ vartotojams nerekomenduojama įdiegti atnaujinimų, o jeigu kyla problemų su esama operacine sistema, vertėtų iš kompiuterio pašalinti jau minėtą spalio mėnesio atnaujinimą.

Taip pat „Microsoft“ pripažino, kad yra sprendžiama situacija, kuomet „Windows 10“ operacinė sistema praranda galiojančią licenciją, jei ši yra atnaujinama naudojantis ISO ir kitus laikmenų diegimo įrankius. Šiuo atveju, „Microsoft“ rekomenduoja vartotojams vengti atnaujinti operacinę sistemą naudojant USB, DVD, ISO failus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!