Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75280/microsoft-teams-pokalbiu-dalyviu-limitas-pasieks-ispudinga-riba-zadama-ir-daugiau-naujoviu/spausdinti/

„Microsoft Teams“ pokalbių dalyvių limitas pasieks įspūdingą ribą, žadama ir daugiau naujovių

Publikuota: 2020-11-04 09:55
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2020 metai yra visiškai kitokie nei mes esame įpratę, o tam milžinišką įtaką turėjo COVID-19 pandemija. Būtent dėl šios priežasties, šiemet verslo komunikacija, susitikimai ir sprendimai persikėlė į virtualius pokalbių kambarius. Bendradarbiavimo programos didžiajai daliai tapo pagrindiniu darbo įrankiu ir taip iškėlė kartelę programų kūrėjams į dar neregėtas aukštumas.

„Microsoft Teams“ pokalbių dalyvių limitas pasieks įspūdingą ribą, žadama ir daugiau naujovių

JAV programinės ir techninės įrangos gamintojai „Microsoft“ sukurta „Microsoft Teams“ programa visai neseniai pasiekė įspūdingą ribą – 115 mln. aktyvių vartotojų kasdien. Tai neabejotinai įkvėpė šios programinės įrangos kūrėjus ją vis labiau tobulinti, o šiame procese nemažai dėmesio skiriama ir vartotojų pageidaujamoms funkcijoms. Dar šių metų pradžioje „Microsoft“ padidino pokalbių dalyvių limitą iki 300, o dabar siekiama ir dar labiau praplėsti galimybes.

Pranešama, kad „Microsoft Teams“ jau visai netrukus galės priimti iki 1000 aktyvių vartotojų. Pastaroji galimybė jau yra testuojama ir oficialiai pristatyta turėtų būti iki šio mėnesio pabaigos. Tačiau tai ne vienintelė naujovė, kuri netrukus turėtų pasiekti šią populiarią platformą. „Microsoft“ išplatino pokyčių, kurie turėtų papildyti „Teams“, sąrašą, o visi jie turėtų būti įgyvendinti iki 2021 metų pradžios:

  1. Iki 20 tūkst. dalyvių viename renginyje;
  2. Iki 16 valandų trunkančios transliacijos;
  3. Iki 50 skirtingų telekonferencijų vienu metu.

Verta paminėti ir tai, jog „Microsoft“ šias galimybes pridės prie mokamų paslaugų paketo, o jo kaina turėtų siekti maždaug 11 eurų per mėnesį. Tiesa, padidintu dalyvių limitu galės naudotis kiekvienas „Microsoft Teams“ naudotojas, tam nebus taikomas papildomas mokestis.

Primename, jog „Microsoft“ neseniai atvėrė ir šios platformos kodą programuotojams, kurie nuo šiol gali kurti savo įrankius ir juos pritaikyti „Teams“. Programoje jau galima rasti ir mokamų, ir nemokamų priedų bei papildymų.

Išskirtinį dėmesį „Microsoft“ skiria ir platformos saugumui. Programa leidžia pasirinkti, kas ne iš įmonės gali iškart prisijungti prie pokalbio, o kas turi laukti leidimo. Kontrolė išlieka ir turinio prezentacijai, o pokalbių kambarius nuo netinkamo elgesio apsaugo išmanūs dirbtinio intelekto sprendimai.

Anot E. Deduchov, „Teams“ patogumo lygis auga kartu su naudojimo dažnumu ir susipažinimu su įvairiomis funkcijomis. „Programa turi integruotą duomenų saugyklą, susirašinėjimo erdvę, transliacijų ir kitus įrankius, todėl vartotojams gali prireikti laiko, kol bus perprastos visos funkcijos. Tačiau įpratus ir naudojant kartu su integruotomis „Microsoft“ programomis, įrankis tampa nepakeičiamas“, – vertina ekspertas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!