Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75180/snapchat-pasipilde-nauja-funkcija-skenuos-maisto-produktu-etiketes-ir-pateiks-informacija/spausdinti/

„Snapchat“ pasipildė nauja funkcija: skenuos maisto produktų etiketes ir pateiks informaciją

Publikuota: 2020-10-27 21:11
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Snapchat“ prieš penketą metų buvo ta programėlė, be kurios neišsiversdavo nė vienas aktyvus socialinių tinklų vartotojas. Deja, „Facebook“, pasiūliusi „Stories“ funkcionalumą „Instagram“ aplikacijoje, savotiška prasme nužudė „Snapchat“ ir pavertė ją ganėtinai nišine paslauga. Vis dėlto jos kūrėjai dar tikrai nesiruošia sudėti ginklų ir įdiegė itin naudingą funkcionalumą – maisto gaminių ir vyno butelių etikečių skenavimą.

„Snapchat“ pasipildė nauja funkcija: skenuos maisto produktų etiketes ir pateiks informaciją

Nuo šios „Snapchat“ kamera galės atpažinti įvairių maisto produktų brūkšninius kodus ir pateikti naudingą informaciją, tokią kaip ingredientų kokybės reitingas, maistinė vertė, konservantai ir įvairūs priedai, taip pat pasakyti, kiek šis gaminys yra organiškas.

Nors visa tai skamba įspūdingai, reikia pripažinti, jog „Snapchat“ nesugalvojo jokio naujo produkto, o tiesiog integravo „Yuka“ programėlės funkcionalumą į savo aplikaciją. „Yuka“ savo duomenų bazėje turi apie vieną milijoną produktų, tad gebės atpažinti praktiškai bet kokią maisto prekę.

Analogiška situacija ir su vyno etikečių skenavimu. Šio gėrimo mėgėjai turbūt jau seniai naudoja „Vivino“ programėlę, kuri, nuskenavusi butelio etiketę, pateikia tokią informaciją, kaip vynuogių rūšis, regionas, vertinimas, prie kokio maisto tinka ir vidutinė rinkos kaina. Taigi, „Snapchat“ taip pat tiesiog įdiegė „Vivino“ funkcionalumą į savo platformą.

Įdomu tai, jog „Yuka“ ir „Vivino“ nėra pirmieji, kurie buvo integruoti į „Snapchat“. Programėlės „Scan“ funkcija prieš kurį laiką, dėka „Shazam“ išmoko identifikuoti fone grojančias dainas, o „Dog Scanner“ ir „PlantSnap“ atitinkamai geba atpažinti 400 šunų veislių ir maždaug 90% pasaulio augalų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!