Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75170/windows-10-ir-vel-turi-rimtu-problemu/spausdinti/

„Windows 10“ ir vėl turi rimtų problemų

Publikuota: 2020-10-27 13:20
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Milijone įrenginių yra instaliuota „Windows 10“ operacinė sistema ir ji linkusi turėti įvairiausių problemų, pradedant nuo mėlyno ekrano klaidų iki naujos problemos, kuri kyla norint iš naujo nustatyti kompiuterio parametrus.

Kai „Windows” sistemoje naudojate „Reset this PC” funkciją, „Microsoft“ Jūsų kompiuteryje atstato numatytuosius parametrus ir programas. Visos Jūsų turėtos programos ir naujos tvarkyklės (draiveriai) yra pašalinamos ir Jums pasiūloma visiškai nauja „Windows 10“ sistema be jokių papildomų programų.

Neseniai „Microsoft“ tyliai patvirtino, kad naujausi „Windows 10“ atnaujinimai kelia problemų sistemoje integruotai „Reset this PC“ funkcijai.

„Windows 10“ ir vėl turi rimtų problemų

Ši naujoji klaida „Windows 10“ sistemoje gali sutrikdyti „Reset this PC“ funkciją, iššaukdama klaidos pranešimą, nurodantį, kad iš naujo nustatant kompiuterį kilo problema. Laimei, „Microsoft“ patvirtino, kad jie žino apie šias bėdas ir taip pat pasidalino sprendimu, kaip išspręsti šią problemą, jeigu nepavyksta pasinaudoti minėta funkcija.

Jeigu dabar ar ateityje Jums nepavyktų iš naujo nustatyti kompiuterio, „Microsoft“ rekomenduoja išbandyti „Restore health“ funkciją, kuri turėtų padėti išspręsti šią problemą.

Norėdami išspręsti klaidą „Atkuriant kompiuterį kilo problema“, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite „Windows Search“;
  2. Paieškos langelyje įveskite „Command Prompt“;
  3. Pasirinkite „Run as administrator“;
  4. Atsidariusiame „Command Prompt“ lange įveskite šią komandą:
    dism /online /cleanup-image /restorehealth;
  5. Perkraukite kompiuterio sistemą;
  6. Eikite į  „Settings > Update & Security > Recovery“ ir tuomet „Reset this PC“ skirsnyje pasirinkite „Get started“.

Atlikę šiuo žingsnius, galėsite vėl pasinaudoti atkūrimo („Reset this PC“) funkcija, leidžiančia išsaugoti esamus failus arba viską ištrinti, jeigu panorėtumėte naudotis savo kompiuteriu be jokių papildomų duomenų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!