Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/75039/amd-pranese-apie-savo-programines-irangos-saugumo-spragas-ir-pataisymus/spausdinti/

AMD pranešė apie savo programinės įrangos saugumo spragas ir pataisymus

Publikuota: 2020-10-16 13:28
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

AMD pranešė apie tris jų programinės įrangos saugumo pažeidimus, iš kurių dvi saugumo spragos jau ištaisytos, o trečios pataisymo sulauksime 2021 metų pradžioje.

AMD pranešė apie savo programinės įrangos saugumo spragas ir pataisymus

Saugumo pažeidžiamumas, kuris yra dar nepataisytas rastas vaizdo plokščių tvarkyklėse, jis vadinamas „CreateAllocation“. Ši saugumo spraga gali sukelti mėlyną mirties ekraną (BSOD), bet ilgalaikės įtakos sistemai neturi. Kaip minėjome, pataisymas šiai problemai bus išleistas 2021 metų pradžioje.

Dar viena saugumo spraga AMD grafikos tvarkyklėse pavadinta „EscapeHandler“. Ji irgi gali sukelti mėlyną mirties ekraną, bet pataisymas jau išleistas su paskutiniu tvarkyklių leidimu.

Trečioji saugumo skylė rasta „Ryzen Master“ programinėje įrangoje. Ji leidžia patvirtintiems naudotojams pasiekti tam tikras sistemos privilegijas. AMD šia saugumo skylę jau ištaisė su „Ryzen Master 2.2.0.1543“ versija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!