Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/74964/puikios-naujienos-playstation-4-savininkams-beveik-visi-zaidimai-veiks-ir-su-ps5-taciau-yra-vienas-bet/spausdinti/

Puikios naujienos „PlayStation 4“ savininkams: beveik visi žaidimai veiks ir su PS5, tačiau yra vienas bet

Publikuota: 2020-10-12 21:08
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Iki oficialaus naujosios „Sony“ žaidimų konsolės išleidimo liko kiek daugiau nei mėnesis. Daugelis žaidimų gerbėjų jau kuris laikas laukia kada pasirodys „PlayStation 5“ ir šių metų pabaiga jiems atneš tikrai puikių naujienų. Kaip jau žinote, lapkričio 12 dieną įvyks oficialia naujųjų konsolių premjera, o iki to liekant vis mažiau laiko – aiškėja ir daugiau įvairių detalių.

Puikios naujienos „PlayStation 4“ savininkams: beveik visi žaidimai veiks ir su PS5, tačiau yra vienas bet

Neabejotinai aktualiausia tema – „PlayStation 5“ galimybės ir šiai konsolei skirti žaidimai. Ir nors pilnų „Sony“ naujienos galimybių atskleidimo dar teks palaukti, tačiau gamintojas oficialiai patvirtino tai, jog didžioji dalis senesnės kartos kompiuterio žaidimų veiks ir su naujos kartos įrenginiais. O tai turėtų būti puikios naujienos tiems, kurie šiuo metu naudojasi „PlayStation 4“.

Pranešama, kad naujosios „PlayStation 5“ arba „PlayStation 5 Digital Edition“ savininkai galės ir toliau žaisti 99 proc. turėtų savo žaidimų. Tai reiškia, jog vos 10 žaidimų nebus palaikomi naujųjų konsolių. Verta paminėti ir tai, jog „Sony“ konsolėms yra sukurta daugiau nei 4000 įvairiausių produktų. Pažvelkime į žaidimus, kurie neveiks su PS5: DWVR, „Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One“, „TT Isle of Man – Ride on the Edge 2“, „Just Deal With It!“, „Shadow Complex Remastered“, „Robinson: The Journey“, „We Sing“, „Hitman Go: Definitive Edition“, „Shadwen“, „Joe’s Diner“.

Minima ir tai, jog kai kurie žaidimai sulauks ir įvairiausių atnaujinimų, kurie pagerins jų krovimosi laiką, kai kurie iš jų gaus dinaminės 4K raiškos palaikymą, o taip pat ir daugybę kitų patobulinimų, kurie bus pristatyti kiek vėliau. Kaip bebūtų, tai yra labai geros naujienos, ypatingai tiems, kurie turi „Sony PlayStation 4“ su krūva įvairiausių žaidimų. Tiesa, tarp gerų naujienų, yra ir viena bloga. Pranešama apie tai, jog ne visų žaidimų progresą pavyks perkelti į naująsias konsoles.

Primename, kad „PlayStation 5“ aprūpinta specialiai šiai konsolių serijai adaptuotu procesoriumi ir grafine posisteme ir SSD disku. Be to, žaidimų konsolė PS5 yra aprūpinta integruota duomenų įrašymo ir nuskaitymo sistema. Ji leidžia žaidimų kūrėjams projektuoti dar sudėtingesnius ir tikroviškesnius „PlayStation“ žaidimų pasaulius ir juos užkrauti be jokio vėlavimo.

„PlayStation 5“ konsolė žavi naujomis grafikos galimybėmis. „Ray Tracing“ technologija ją palaikančiuose PS5 žaidimuose sukuria šviesos ir šešėlių žaismą, kurį anksčiau būdavo galima pamatyti tik filmuose. Vaizdas pasižymi neįtikėtinu detalumu, nes PS5 konsolės žaidimai veikia 4K raiška, o 120 FPS kadrų per sekundę skaičius užtikrina ypač sklandų veiksmą. Be to, „PlayStation 5“ naudoja HDR technologiją tam, kad parodytų tai, kas anksčiau buvo paslėpta tamsiausiose ir šviesiausiose kadro vietose.

„PlayStation 5“ atkeliauja su „DualSense“ pulteliu. Šis PS5 pultelis turi atgalinį ryšį ir dinamiškai prisitaikantį mygtukų pasipriešinimą, kuris kinta priklausomai nuo žaidėjo atliekamų veiksmų. „Sony“ taip pat siūlo daugybę naudingų ir patogių PS5 priedų: belaides žaidimų ausines „Pulse 3D“, nuotolinio valdymo pultelį, kuris žaidimų konsolę „PlayStation 5“ paverčia multimedia pramogų centru ir filmų leistuvu. Norintiems savo žaidimus transliuoti į „Twitch“ ir „YouTube“ „Sony“ siūlo PS5 HD internetinę kamerą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!