Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/7476/malaizijos-policija-nuo-samdomu-zudiku-slepia-antipiratinius-sunis/spausdinti/

Malaizijos policija nuo samdomų žudikų slepia „antipiratinius“ šunis

Publikuota: 2007-03-27 09:11
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Malaizijos mafijos grupuotės, užsiimančios piratinių diskų gamyba ir platinimu, nusamdė profesionalius žudikus tam, kad būtų nužudyti du šunys, kurie prieš keletą dienų padėjo policijai aptikti nelegalios produkcijos už maždaug 3 mln. JAV dolerių.

Informacija apie nužudymo užsakymą buvo gauta per informatorių, o valdžia pervežė šunis į įslaptintą vietą, bei sustiprino jų apsaugą.

Du juodi labradorai Lucky ir Flo buvo specialiai apmokyti ieškoti medžiagų, naudojamų optinių diskų gamyboje, kvapų. Jų paruošimas buvo finansuojamas FACT (Federation Against Copyright Theft) organizacijos.

Labradorai ėmė tarnauti Malaizijoje tik praėjusią savaitę, po specialaus mėnesinio kontrakto pasirašymo, kad valstybė suvoktų šunų teikiamą naudą ir privalumus kovojant su piratine produkcija.

Malaizija dar visai neseniai užėmė pirmąją vietą pasaulyje pagal piratinės vaizdo produkcijos gamybą, tačiau dabar užleido šią vietą Kinijai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!