Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/74700/europos-salys-kurioms-labiausiai-gresia-kibernetines-atakos/spausdinti/

Europos šalys, kurioms labiausiai gresia kibernetinės atakos

Publikuota: 2020-09-23 19:15
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Žmonių, dirbančių iš namų, skaičius šiais metais išaugo kelis kartus, dėl „Covid-19“. Todėl daugybė įmonių suteikė galimybė prisijungti per nuotoli, kad darbuotojai galėtų iš namų pasiekti savo darbo kompiuterį.

Viena populiariausių programų, leidžiančių pasiekti „Windows“ darbo vietas ir serverius, yra „Microsoft“ nuotolinio darbalaukio protokolas (RDP), į kurį ir nusitaikė kibernetiniai nusikaltėliai. Norėdami gauti prieigą prie vertingų įmonių išteklių, tokių kaip konfidencialūs el. laiškai, failai ir duomenys, nusikaltėliai sistemingai tikrindami visas įmanomas kombinacijas bando rasti galiojantį KPP vartotojo vardo ir slaptažodžio derinį.

Išaugus KPP išpuolių skaičiui, „Reboot Online“ išanalizavo naujausius antivirusinių specialistų „Kaspersky“ duomenis ir nustatė, kurioms Europos šalims gresia didžiausias pavojus.

Tyrimas nustatė, kad Norvegija patiria daugiausia KPP atakų Europoje, Slovėnija yra antroje pozicijoje, su 89,73 % KPM atakų rezultatu nuo visų tinklo atakų šalyje. Šiek tiek žemiau Slovėnijos yra Lietuva, 89,01 % tinklo atakų yra KPP išpuoliai. Skaičiuojant nuo KPP išpuolius tarp 80 % - 85 %, kitose rizikos šalyse yra: Kroatija (84,77 %), Bulgarija (83,88%), Estija (83,20%), Portugalija (82,73%), Latvija (81,28 %) ) ir Lenkija (80,14 %).

Europos šalys, kurioms labiausiai gresia kibernetinės atakos

Rizikos yra realios ir pagal rezultatus matome, jog turime apsisaugoti, tačiau kaip tai padaryti? Paprasčiausias ir geriausias sprendimo variantas būtų sudėtingi ir nepasikartojantys prisijungimo duomenys. Rekomenduojamas ilgas slaptažodis, kuriame yra didžiųjų ir mažųjų raidžių, skaičių ir specialiųjų simbolių derinys. Venkite pagrindinių stereotipinių pavadinimų, tokių kaip „administratorius“, naudokite ką nors paslaptingesnio. Taip pat ribokite kiek kartų jūsų įmonės darbuotojai gali neteisingai suvesti prisijungimo duomenis, kad jų paskyra būtų užblokuota.

Ribokite prieigą visiems darbuotojams ir ją suteikite tik tiems kam reikia. Apribodami KPP prieigą pasirinktam personalui, jūs žengiate produktyvų žingsnį mažindami atakos riziką. Taip pat užtikrinkite, kad darbuotojai, kurie turi prieigą, suprantą duomenų saugumo svarbą ir atakų rizikas, bei galimybes.

Na ir žinoma atnaujinimai. Tiek operacinių sistemų, tiek programėlių atnaujinimai daugeliu avejų stipriną saugumą, taiko prevencija ir įdiegia naujas apsaugos priemones, kurios jus gali apsaugoti nuo atakų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!