Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/74683/huawei-atnaujino-savo-pigiaja-plansete-tapo-daug-galingesne/spausdinti/

„Huawei“ atnaujino savo pigiąją planšetę: tapo daug galingesnė

Publikuota: 2020-09-22 14:56
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei MatePad Pro“ yra aukščiausios klasės planšetinių kompiuterių rinkos žaidėjas, siūlantis puikias specifikacijas ir gausų funkcijų rinkinį. Deja, 600 eurų ir daugiau siekianti jo kaina prieinama toli gražu ne kiekvienam vartotojui, todėl gamintojas šių metų pirmoje pusėje pradėjo siūlyti „MatePad 10.4“ – perpus mažiau kainuojantį produktą su kur kas prastesniais parametrais. Tačiau „Huawei“ planšetinių kompiuterių linijoje trūko to aukso viduriuko, tad bendrovė užsimojo tai išspręsti. Prieš kelias dienas Kinijoje pristatytas „Huawei MatePad 10.4 5G“ gali pasigirti šiek tiek geresne geležimi ir penktos kartos tinklo palaikymu.

„Huawei“ atnaujino savo pigiąją planšetę: tapo daug galingesnė

„Huawei MatePad 10.4 5G“ daugeliu atžvilgiu yra identiškas savo broliui, neturinčiam 5G ženkliuko. Priekinėje dalyje rasime tą patį 10,4 colio įstrižainės IPS ekraną, kurio rezoliucija siekia 2000 x 1200 pikselių. Virš jo, rėmelyje, įtaisyta 8 MP priekinė kamera, o galinėje dalyje – tokios pačios raiškos galinis jutiklis. Planšetės korpuse įtaisyti keturi garsiakalbiai ir keturi mikrofonai, kuriais vartotojai džiaugsis atlikdami vaizdo skambučius.

Tai kas gi pasikeitė? Visų pirma, senstelėjęs „Kirin 810“ lustas buvo pakeistas kur kas galingesniu „Kirin 820“. Jis turi dvigubai daugiau „Cortex–A76“ branduolių (iš viso keturis) ir 30 % greitesnę „Mali–G57 MP6“ grafikos plokštę. Tai ne tik pasitarnaus žaidimuose, bet ir atliekant tokias įprastas užduotis kaip įvairių programėlių atvėrimas ir perėjimas tarp jų. Taip pat nuo šiol siūloma tik vienintelė atminties konfigūracija – 6 GB RAM ir 128 GB vidinės talpyklos, kuri gali būti išplečiama išorine atminties kortele.

Naujesnis procesorius suteikė ir kitą privalumą – iš esmės pagerino planšetės ryšių galimybes. Su lustu montuojamas modemas „Huawei MatePad 10.4 5G“ suteikė 5G ryšio palaikymą (reikalinga SIM kortelė) ir kur kas spartesnį naujos kartos Wi–Fi 6 standartą.

Įrenginio ištverme, kaip ir anksčiau, rūpinasi ta pati 7250 mAh talpos baterija, tačiau jos įkrovimo greitis nežymiai padidėjo – nuo 18W iki 22,5 W. Per pusvalandį planšetė įsikraus iki 30 %, o visiška įkrova bus pasiekta per 2,5 h.

„Huawei MatePad 10.4 5G“, kaip ir pirmtakas, bus suderinamas su svarbiausiais „Huawei“ siūlomais aksesuarais – išorinės klaviatūros dėklu ir „M–Pencil“ rašikliu. Kol kas kompiuteryje veiks Android 10 operacinė sistema ir „EMUI 10.1“ vartotojo sąsaja, tačiau netrukus prietaisą turėtų pasiekti „EMUI 11“ atnaujinimas.

„Huawei MatePad 10.4 5G“ jau galima užsisakyti Kinijoje – jo kaina siekia 3200 juanių (399 eurus), kas yra mažiau nei 100 eurų daugiau ne šiuo metu prašoma už senąją „Huawei MatePad 10.4“, palaikančią tik 4G. Gamintojas kol kas nepateikė informacijos, kada „Huawei MatePad 10.4 5G“ pasieks Europos rinką, tačiau tai turėtų įvykti po poros mėnesių arba šiek tiek anksčiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!