Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/74635/super-mario-bros-3-prototipas-buvo-parduotas-uz-daugiau-nei-30-000-doleriu/spausdinti/

„Super Mario Bros 3“ prototipas buvo parduotas už daugiau nei 30 000 dolerių

Publikuota: 2020-09-17 18:15
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Žaidimų ar jų prototipai su amžiumi įgauna vis didesnę vertę. Pavyzdžiui originali ir neišpakuota „Grand Theft Auto 3“ versija, skirta „Playstation 2“ konsolei, kainuoja beveik 800 dolerių. Aišku, kad tokio produkto kaina priklauso nuo jo būklės ir amžiaus, o jeigu jis yra ir originalioje bei dar neišpakuotoje pakuotėje, tai žaidimo ar įrangos vertė kyla keliskart. O šioje kategorijoje lyderiauja „Nintendo“ su savo pirmaisiais žaidimais ar bandomosiomis jų versijomis. Dar visai nesenai buvo parduota būtent vieno iš jų prototipas.

„Super Mario Bros 3“ prototipas buvo parduotas už daugiau nei 30 000 dolerių

Penktadienį buvo parduotas ypač retas „Super Mario Bros 3“ prototipas. Aukcionas truko dvi dienas ir po 28 statymų, jis buvo parduotas nei už daug, nei už mažai, tik 31200 JAV dolerių. Žinoma tai yra nuostabi ir unikali žaidimų istorijos dalis, tačiau jos kaina galėjo būti dar didesnė. Jeigu ši įranga būtų pilnos komplektacijos, tai ji tikriausiai būtų neįkainojama. Kaip matosi iš nuotraukos joje yra trys „Eprom“ jungtys bei galima pamatyti parašytą „Super 3“ mėlyna spalva. „Wata Games“ patvirtino šios įrangos autentiškumą, tačiau negalėjo pasakyti tikslios jo vertės. Dėl to ir buvo siekiama ją išsiaiškinti paskelbtame aukcione.

Ši „Super Mario Bros 3“ versija buvo sukurta dar 1990 metų vasarį, o pats žaidimas pasirodė dar 1988 metais, tačiau buvo prieinamas tik Japonijos rinkai, o ši versija greičiausiai buvo skirta Šiaurės Amerikai, kurios galutinė versija išėjo kaip tik panašiu metu. Pardavėjai „Heritage Auctions“ teigė, kad tai buvo pirmas kartas, kai jie turėjo bet kokį „Nintendo“ prototipą, nes pasak jų, kūrėjai labai atidžiai saugo savo projektus, o dar labiau prototipus.

Tai tapo tik 16-ta pagal kainos dydį parduota aukciono preke, tačiau tai nėra net brangiausiai parduota šio žaidimo versija. Dar seniau už daugiau nei 38 tūkstančius dolerių buvo parduota neišpakuota būtent šio prototipo versija. Na, o šios kategorijos karalius yra „Nintendo Play Station Super NES“ prototipas kartu su „Super Mario Bros“, „Zelda“ ir „Mike Tyson‘s Punch-Out”. Visa ši komplektacija buvo parduota už 360 tūkstančių dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!