Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/7458/youtube-tures-stipru-konkurenta/spausdinti/

„YouTube“ turės stiprų konkurentą

Publikuota: 2007-03-25 09:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Panašu, kad greitu metu vaizdo mainų sistema „YouTube“ turės labai rimtą konkurentą. Tai paaiškėjo po to, kai dvi žiniasklaidos milžinės „News Corp.“ ir „NBC Universal“ pasirašė susitarimą kurti savo vaizdo įrašų tinklalapį. Jame korporacijos ketina demonstruoti ne tik interneto vartotojų atsiųstą turinį, bet ir profesionalius vaizdo klipus ir jų valdomose TV kompanijose kuriamas laidas.

Naujasis tinklalapis pavadinimo kol kas neturi, tačiau veikti turėtų pradėti dar šią vasarą. Be to, korporacijos jau pasirašė bendradarbiavimo susitarimus su populiariais tinklalapiais AOL, MSN, „Yahoo“ ir „My Space“ – tai reiškia, kad jo pozicijos rinkoje nuo pat veiklos pradžios gali būti labai stiprios.

Naujo portalo lankytojai, kaip ir „My Space“, taip pat galės kurti ir siųsti savo vaizdo turinį. Tačiau koziriu turėtų tapti profesionalų sukurtas TV kokybės lygio turinys, kurio transliavimo teisių kol kas niekaip nepavyksta gauti „YouTube“ valdančiai kompanijai „Google“.

Kita žiniasklaidos korporacija „Viacom“, kuri šiuo metu yra pateikusi 1 mlrd. JAV dolerių vertės ieškinį „Google“ dėl autorių teisių pažeidimo, išreiškė pritarimą naujam projektui: „Nauja interneto vaizdo platforma, gerbianti intelektinę nuosavybę, yra sveikintinas dalykas rinkoje“, – sakė kompanijos atstovai. Neatmetama galimybės, kad „Viacom“ taip pat gali prisidėti prie šio projekto, nes ji jau anksčiau dalyvavo vykusiose derybose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!