Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/74480/atskleista-kodel-playstation-5-konsole-tokia-didele-atsakymas-nustebins/spausdinti/

Atskleista, kodėl „Playstation 5“ konsolė tokia didelė: atsakymas nustebins

Publikuota: 2020-09-08 13:17
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dabar jau žinome kaip atrodys naujoji „Sony“ konsolė ir, kad jos viduje yra gausu naujausių aukščiausios klasės technologinių sprendimų. Tačiau ji palyginus su visomis „PS“ konsolėmis ar net su „Xbox“ ji atrodo tiesiog milžiniška. Apskritai, tai gali būti didžiausia konsolė, per visą istoriją. Na viso to priežastis yra labai paprasta jos dizaino kūrėjas Matt‘as MacLaurin atskleidė to priežastį.

Atskleista, kodėl „Playstation 5“ konsolė tokia didelė: atsakymas nustebins

Kaip jis teigia, pagrindinė to priežastis yra aušinimas. Tai yra konsolė yra prikrauta naujausių technologinių sprendimų bei joje yra įdėtas naujos kartos „SSD“ diskas, o visa tai tikrai turi būti atitinkamai ventiliuojama. Kaip teigia dizaineris, „PS5“ yra mažas superkompiuteris, kuriame reikėjo palikti daug laisvos vietos oro srautams vaikščioti. Didesnė konsolė, reiškia geresnę ventiliaciją, nes dar seniau pasirodė gandai apie jos perkaitimą, o „Sony“ nusprendė šią problemą išspręsti labai paprastu ir efektyviu būdu. Nes dar ankščiau pasirodė gandai, kad buvo investuota daugybė pinigų į unikalią aušinimo sistemą, tačiau vis dėl to buvo pasirinkti pigesni ir laiko patvirtinti ventiliatoriai.

Trumpai tariant, „Playstation 5“ turės tokius milžiniškus techninius komponentus, kad „Sony“ reikėjo kažką daryti, kad jis iš karto neperkaistų. Na „PS4“ savininkai supras mane, kai „PS4“ užkaista, jis prideda skleisti nežmonišką triukšmą, o jeigu dar jame yra prisikaupę dulkių, tai atrodo, kad ten ne žaidimų konsolė, o kažkokia serverinė. Tai galbūt ir buvo didžiausia šios, tai yra ketvirtos „Sony“ kartos konsolės problema.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!