Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/74476/nvidia-atskleide-daugiau-detaliu-apie-ampere-architektura/spausdinti/

NVIDIA atskleidė daugiau detalių apie „Ampere“ architektūrą

Publikuota: 2020-09-07 21:04
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

NVIDIA parodė daug naujų skaidrių, kuriose galime pamatyti, kaip sudaryti „Ampere“ grafikos procesoriai, o taip pat kompanija patvirtino ir savo vaizdo plokščių spartą. Tokius spartos testus visada reikia vertinti atsargiai, nes kompanijos visada savo naują produktą pateikia geriausioje šviesoje. Tad spartos skaidres pasižiūrime ir kantriai laukiame nepriklausomų testų.

NVIDIA atskleidė daugiau detalių apie „Ampere“ architektūrą

NVIDIA atskleidė, kad naudojant „Samsung“ 8 nm litografiją pavyko pasiekti 44,6 mln. tranzistorių tankį viename kvadratiniame milimetre GA102 luste. Palyginimui, TU102 lustas turi 24,7 MT/mm2 tankį. GA102 lustas yra iš viso 628,4 mm2 ploto, o jame yra 28 mlrd. tranzistorių. Šį lustą NVIDIA naudos „RTX 3080“ ir „RTX 3090“ vaizdo plokštėse. Mažesnis GA104 lustas turi 17,4 mlrd. tranzistorių, o plotas yra 392 mm2. Šį silicį naudos „RTX 3070“ vaizdo plokštės.

„Ampere“ architektūra turi antros kartos RT branduolius. Jie turi pagerinti Ray Tracing spartą. Šie branduoliai Ray Tracing efektus apdoroja techniniu lygiu, o dėka naujų technologijų turėtų sumažinti veiksme atsirandantį vaizdo apsiblausimą kai naudojami RT efektai. Trečios kartos „Tensor“ branduoliai pagerins DLSS darbą, tai yra dar geriau leis išdidinti rezoliuciją neprarandant kokybės.

NVIDIA atskleidė daugiau detalių apie „Ampere“ architektūrą

NVIDIA taip pat paviešino GA102 lustams naudojamą montažinę plokštę. Jei tiksliau, matome „RTX 3080“ montažinę plokštę, nes viršuje trūksta dviejų atminties modulių. Jau seniau žinojome, kad NVIDIA naudos 20 fazių maitinimo grandinę, 18 iš jų bus skirtos grafikos procesoriui. Bene didžiausia šios montažinės plokštės keistenybė yra 12 kontaktų maitinimo jungtis. NVIDIA išrado šį naują standartą ir sako, kad nedraus šios jungties naudoti AMD ir „Intel“ su savo vaizdo plokštėmis.

Kompanija taip pat praneša, kad „RTX 3090“ yra pirmoji 8K lygio vaizdo plokštė. Tiesa, norint išgauti padorius kadrus 8K raiškoje naudojama DLSS technologiją, tad realiai žaidimas apdorojimas mažesnėje rezoliucijoje. 8K raiška, dabar tikrai nėra paplitusi, o jai taip pat reikalingas HDMI 2.1 vaizdo signalo perdavimo standartas. Jį palaiko „RTX 30“ serija, o taip pat naujos kartos „Sony“ ir „Microsoft“ konsolės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!