Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/74389/age-of-empires-sugrizta/spausdinti/

„Age of Empires“ sugrįžta

Publikuota: 2020-09-02 17:51
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pasirodęs dar 1997 metais, „Age of Empires projektas tapo tarsi pavyzdžių kitiems įėjimams į šią franšizę ir apskritai net neretam strateginių žaidimų kūrėjui. Tačiau, prasidėjusi taip sėkmingai ir mano manymu, turinti tikrai nemažą fanų bazę, nuo 2005 metais išleistos „Age of Empires 3“ dalies, „Microsoft“ dar nesukūrė jokio tęsinio. Tiesa, pasirodė keli pirmųjų dalių prikėlimai, dar kitaip vadinamieji „remasters“, tačiau nieko naujo taip ir neišvydome.

„Age of Empires“ sugrįžta

Na kol „Microsoft“ neatskleidžia jokios informacijos apie „Age of Empires 4“, kūrėjas nusprendė duoti bent truputį iš šios franšizės. Spalio 15-tą turėtų pasirodyti „Age of Empires 3: The Definitive Edition“, o tai reiškia, kad bus pridėta 4K grafika, patobulintas dirbtinis intelektas, dar kitaip vaidinamasis „UI“ ir net bus pridėta naujų civilizacijų (Švedijos ir Inkų). Pavyzdžiui, Švedijos civilizacijos nesame matę „Age of Empires“ projekte, todėl bus įdomu pamatyti kokias jos stiprybes ir silpnybes pasiūlys „Microsoft“. Žemiau pateikiame kūrėjų klipą apie naująjį projektą:

„Age of Empires III: Definitive Edition“ be ankščiau paminėtų atnaujinimų taip pat galės žaisti internete, kuriame bus palaikomas „crossplay“ rėžimas, tai reiškia, kad bus galima kariauti su kitų platformų naudotojais, o taip pat bus atnaujintas muzikinis takelis bei visa garso kokybė. Kaip teigia „Microsoft“, kad bus pridėti dar du nauji žaidimo rėžimai, kurie bus paremti istoriniais mūšiais, kuriuos galėsime atkartoti virtualiame pasaulyje. Tai pat bus pridėti „Art of War“ iššūkiai, kurie bus sukurti specialiai išmokyti naujų strategijų bei taktikų mūšyje.

Na nors ir nesulaukėme jokių žinių apie „Age of Empires“, tačiau smagu matyti, kad „Microsoft“ neapleido strateginio žanro ir nuolat mums pateikia tokių projektų. Pats žaidimas pasirodys spalio viduryje ir tikrai manau, kad neretas norės prisiminti tai ką žaidė prieš beveik 15 metų. Kaip dažniausiai būna su vadinamaisiais remasteriais, panašu, kad tai nebus su šituo ir bus pridėtas tik menkas grafikos atnaujinimas, o ir pakeistos žaidimo mechanikos bei pridėta papildomo naujo turinio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!